vrijdag 10 mei 2019

Een zonsondergang om mijn nek

Het nadeel van schrijven op verschillende platforms is dat je soms dingen moet verzwijgen tot je ze overal bekend gemaakt hebt. Niet om geheimzinnig te doen, maar omdat het anders niet leuk is voor de lezers. Dus... ik kan jullie nog deze week geen overzicht geven van wat we gedaan hebben, omdat er pas volgende week een column over dat onderwerp op Franska.nl verschijnt.
Daar zat ik dan, met mijn idee om weer regelmatig te gaan bloggen. Meteen de tweede week al een probleem.
Maar... als we dan toch teruggaan naar 'gewoon' bloggen, dan mag een breiwerkje ook wel weer eens, dacht ik zo.

Dit jaar was niet echt een geweldig jaar op breigebied. Ik heb vorige week mijn eerste project afgerond. Maar zo gaat dat af en toe.
Ik vroeg voor Sinterklaas bolletjes katoen om mijn voorraad aan te vullen. De dochters kochten onafhankelijk van elkaar garen van dezelfde dikte in kleuren die dus niet bedoeld waren om bij elkaar te passen. Maar dat deden ze wel. Vond ik. Ze deden me denken aan een zonsondergang.


En dus breide ik een omslagdoek met die vijf kleuren. Je weet wel, voor de koudere ochtenden en avonden hier op CuraƧao (lach niet, als je de hele dag rondloopt in 30 graden of meer, dan voelt 25 graden best kil, zeker met de zeewind).


Omdat ik geen puf had om een patroon te volgen, begon ik simpel, met een groot blauw vlak in tricotsteek. Maar dat werd saai, dus toen heb ik zelf wat afwisseling verzonnen met gaatjes en ribbels. Erg leuk om te breien en niet te lastig om te onthouden (want daarvoor heb ik op dit moment geen ruimte in mijn hoofd).


Slechte kwaliteit foto's hieronder, maar je kunt wel zien hoe ik hem kan dragen (en je ziet mijn rimpels niet zo goed, dat is ook een voordeel).Blijkbaar heeft dit project me uit mijn breidip gehaald, want zodra ik het laatste draadje had afgehecht (dat waren er helaas vrij veel, dat krijg je met strepen), heb ik direct iets nieuws opgezet. Heerlijk. Dat had ik gemist.

2 opmerkingen:

 1. Je omslagdoek is prachtig.
  Maar jij, je word gewoon steeds mooier ( en lijkt jonger) bij het ouder worden.
  Doet dat die CuraƧaose zon?
  Hoe dan ook , mij complimenten( zowel voor je omslagdoek als voor je mooie jeugdige verschijning).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Voor beide complimenten. Maar ik moet wel herhalen dat het gewoon slechte foto's zijn. Bij een scherpe foto zie je toch echt die (bijna) 48 jaar wel. Vind ik tenminste. ;-)

   Verwijderen