maandag 31 december 2018

2018 - mijn jaar in cijfers

 

Aan het eind van het jaar staat het internet vol lijstjes met hoogtepunten van het jaar, de een nog enthousiaster dan de ander. Een enkeling probeert origineel te zijn door dieptepunten te beschrijven. Ik heb dit jaar met allebei moeite.
Een paar minuten na de jaarwisseling, nu bijna een jaar geleden, zei ik al dat ik geen goed gevoel over 2018 had en dat is uitgekomen. Maar daar wil ik het ook niet over hebben. Dieptepunten moet je niet blijven herhalen, vind ik. Want hoe meer details ik zwart op wit heb staan, hoe minder snel de scherpe randjes eraf slijten. Daar houd ik ook geen echt dagboek bij. Ik hoef me niet alles te herinneren. De korte periode, jaren geleden, waarin ik wel een gedetailleerd dagboek bijhield, staat me veel te scherp en letterlijk in het geheugen gegrift.
Dus. Doen we niet. Hoogtepunten dan? Het probleem is dat alle positieve dingen die me te binnen schieten vergezeld worden van een 'maar' of een 'ondanks'.  Stiekem helemaal niet zo positief dus.

Gelukkig is er altijd de boekhouder in mij nog. Cijfers zijn  lekker neutraal.

- We brachten in totaal 21 weken door op Curaçao en 2 dagen op Bonaire. We zaten in totaal bijna 60 uur in het vliegtuig en vlogen bijna 48.000 kilometer, wat meer is dan de omtrek van de aarde. Ik had 6 keer een jetlag en 3 keer een cultuurshock (dat laatste alleen bij terugkomst in Nederland).
- Ons huis in Nederland stond 13 weken te koop (en is nog niet verkocht, maar we hebben een bod en er begint beweging in te komen). Op Curaçao bekeken we minstens 30 huizen, deden 4 officiele bezichtingen en brachten we 3 keer een bod uit (maar we kochten nog niets).
- Ik schreef 1 boek, 30 columns, 3 korte verhalen (waarvan 1 voor een wedstrijd waarvan de uitslag pas in februari bekend wordt), 29 recensies en 10 persberichten.
- Ik redigeerde 6 boeken van anderen.
- Ik las daarnaast 119 boeken (klik hier voor de volledige lijst).
- We keken 5 series (Supernatural, The 100, 12 Monkeys, Travelers en Salvation - met de laatste zijn we nog bezig), een stuk of 5 actiefilms (weet ik niet precies meer) en sloten het jaar af met 4 kerstfilms.
- Ik breide 47 mutsen (en haalde dus mijn plan om er 52 te breien niet), 1 vest, 1 omslagdoek en 4 vaatdoekjes.
- Ik werd wat actiever op social media en in de laatste maanden van het jaar groeide mijn twitteraccount naar 89 volgers en mijn instagram naar 62 volgers (meer volgers van harte welkom ;-) )

Tja. Zo lijkt het nog wat, dat 2018. Maar ik hoop toch dat 2019 een beter jaar wordt. Niet alleen voor ons, maar voor iedereen.

Ik wens jullie allemaal een fijne jaarwisseling en een heel gelukkig 2019!

(foto van Pexels.com)

6 opmerkingen:

 1. Wauw, wat een boel mutsjes heb je weten te breien zeg. Bijna de 52 gehaald. N.B. Ik ben ook dol op Supernatural: ik ben dol op de humor in die serie.

  nicole@huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat is één van de fijne dingen aan die serie. Ik ben dol op de oneliners van Dean.

   Verwijderen
 2. Wat een mooie lijst... :-)
  En wat interessant, verblijf op Curaçao.. ik ben er ooit geweest, een week of 6, eind jaren 80, wat een mooie ervaring was dat.. Jij/jullie heel veel geluk en gezondheid gewenst en een heel mooi en voorspoedig 2019!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Ja, Curaçao is geweldig. Daarom willen we er ook gaan wonen ;-)

   Verwijderen