vrijdag 9 november 2018

{op Curaçao} Eetcafé de BurenAls je ons toevallig (of minder toevallig) tegen wilt komen op Curaçao, moet je gewoon regelmatig langs het terras van De Buren (op het Wilhelminaplein, bij de 'letters') lopen. Grote kans dat wij daar zitten. Echtgenoot achter een Amstel Bright en ik achter een groot glas sodawater (spa rood).
Vanaf de eerste keer dat we hier waren, was De Buren voor ons een van de plekken waar we regelmatig naar toe gingen en dat is eigenlijk in de loop der jaren alleen maar sterker geworden. Inmiddels is er een andere eigenaar, maar dat heeft alleen maar positieve effecten gehad.

Locatie

Wat ons zo trekt? Allereerst de locatie. Als je het leuk vindt om mensen te kijken, zit je bij De Buren goed. Er lopen altijd veel mensen langs, zowel toeristen als mensen die hier wonen. Het is ook een leuk punt om neer te strijken voor of na een wandeling door Punda (het toeristische deel van Willemstad). Wij zitten het liefst op het terras (als het regenachtig is letten we op dat we onder een parasol gaan zitten), maar je kunt ook aan de bar gaan zitten of binnen aan een (hoge) tafel plaatsnemen.

Kaart

Daarnaast is het eten goed en zijn de prijzen aantrekkelijk. Tijdens het happy hour (van vier tot zes 's middags) zijn alle drankjes halve prijs, maar ook daar buiten is het goed te doen (voor bier + water betalen we 11 gulden).
De kaart is vrij uitgebreid en bevat voor ieder wat wils, van pizza en pasta tot hamburgers, saté en steak.Salade en soep zijn er ook in meerdere soorten. Voor tussen de twintig en de veertig gulden heb je een ruime keuze aan goede maaltijden en zelfs onder de twintig gulden (nog geen tien euro!) kun je goed slagen. Iedere dag is er een ander (soort) gerecht in de aanbieding.
Mijn favoriete gerechten: Pizza Delicioza (heerlijke pizza met ui, paprika en rundvleesreepjes of gehakt) en fajitas, dat zijn wraps die je zelf kunt vullen met vlees dat sissend op een hete plaat op je tafel gezet wordt. Alledrie de variaties zijn lekker: kip, rundvlees of mix (die laatste heeft kip, rundvlees en garnalen).
Als we niet zo heel veel honger hebben kiezen we ook wel eens voor de grote snackplate, vier stuks van zes soorten snacks (inktvisrondjes, mozzarella sticks, mini schnitzels, bitterballen, mini-frikandellen en kipvleugels, met drie soorten saus. Met z'n tweeën toch bijna een volledige maaltijd.
En als je eens iets echt Curaçaos (Krioyo) wilt proberen kan dat ook: ik vond de Stobá di Carni (rundvlees stoofpot) erg lekker. Ze hebben ook Keshi Yena (gevulde kaas) en Stobá di Dradu (vis stoofpot), maar die laatste twee trekken me niet zo (ik kan niet zo goed tegen kaas en ik hou niet erg van vis en zeker niet van makreel).

Service

Het personeel is grotendeels Curaçaos, maar de eigenaar is een Nederlander die met heel veel geduld bezig is Hollandse normen qua service en snelheid door te voeren. Dat lukt heel aardig, vinden wij. Op Curaçao kun je sowieso beter geen haast hebben als je op een terras gaat zitten, maar bij de Buren houden ze het aardig onder controle. Ze staan vrij snel bij je tafeltje als je gaat zitten, je bestelling wordt ook binnen afzienbare tijd gebracht. Aan het tempo waarmee de rekening en je wisselgeld gebracht worden mankeert soms nog wel wat, maar daar wordt aan gewerkt. Bovendien zijn de meeste serveersters vrolijk en vriendelijk en dat is ook wat waard.
 
(dit artikel is niet gesponsord, alles is mijn eigen persoonlijke mening)

4 opmerkingen: