dinsdag 9 oktober 2018

Positief


Iedereen zei dat we ons huis zo kwijt zouden zijn. Buren, mensen om ons heen, de makelaar. Dus toen het anderhalve week in de verkoop stond en we nog niet eens één kijker hadden gehad, kregen we het toch een beetje benauwd.
En toen de buurman aan de ene kant gezellig een steiger in zijn voortuin zette, en de andere buurman precies de dag voor de Open Huizen Dag de geplande (tijdelijke) cabin voor zijn schoonouders tussen onze huizen ging plaatsen, sloeg de paniek toe, zeker toen we iets opvingen over '3 meter hoog'. Uh... wat?
'Dan weten we zeker dat het niet verkocht wordt,' deed echtgenoot net zo negatief als ik me stiekem ook voelde. Want we wilden nu wel gewoon helemaal afscheid nemen en dan door met leuke dingen.
Gelukkig viel het mee. De steigerbuurman werkte zijn verfklus af en verwijderde de steiger. En de cabin was lang zo lelijk (en zo hoog) niet als we vreesden.
Toch bleven we negatief. Toen we de volgende dag in een schoon en opgeruimd huis zaten te wachten tot het elf uur was, waren we het volledig eens: 'Er komt vast niemand.'
Nou.
Tja.
Dat hadden we mis.
Even na elven kwam het eerste stel en daarna liep het storm. We hadden bedacht dat ik de rondleiding zou geven – als er tenminste iemand kwam - en dat ik echtgenoot zou roepen voor eventuele technische details. Maar het kwam er op neer dat we steeds allebei tegelijkertijd met een ander stel bezig waren. Pas om half twee konden we even rusten om een boterham te eten en tussen twee en drie kwamen er nog drie stellen. In totaal hebben we elf keer ons huis laten zien.
Wat nog niet meevalt in de praktijk. Gelukkig zijn we allebei vooral heel trots op alles wat we hier de afgelopen jaren gedaan hebben, dus erover praten was niet moeilijk. En als we niet naar Curaçao wilden, zouden we hier niet weg willen, dus we hoefden ook geen problemen te verzwijgen of mooier te maken dan het is.
Natuurlijk weet je nooit of mensen die op zo'n open dag binnenlopen ook echt potentiële kopers zijn, maar het gaf in ieder geval hoop.
'Misschien hebben we binnenkort een bod,' durfde echtgenoot het zelfs hardop uit te spreken. We zijn allebei weer een beetje positiever. En dat leeft wel zo prettig.

(foto van Pexels.com)

4 opmerkingen:

 1. Dat ging dus onverwacht voorspoediger dan gedacht! De kans dat hier iets uit voorkomt is in ieder geval wel groter. Mijn stelling is altijd dat de eerste bieder meestal het meest serieus is. Ik duim voor jullie!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je. Het blijft nog even spannend. Wel belangstelling, maar nog niets concreets.

   Verwijderen
 2. Spannend zeg. Maar fijn dat er zoveel kijkers waren. Dat lijkt me een goed teken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is het ook, maar nu is het afwachten of er ook iets uitkomt...

   Verwijderen