woensdag 24 oktober 2018

{persoonlijk} Nooit saai (mijn week)

maandag
Ik heb eindelijk het gevoel dat mijn jetlag voorbij is. Het viel niet mee deze keer.
We gaan een huis bekijken waar we in eerste instantie als een blok voor vallen (bovenste foto, de foto daaronder is het huis van onze huurbaas) en ik begin met het aanvragen van allerlei documenten die we nodig hebben om officieel te mogen emigreren. Aan het eind van de middag gaan we heerlijk zwemmen bij Daaibooi.


 

dinsdag
Boodschappen doen, boekhoudingen bijwerken en nog meer documenten regelen. Zo komt de dag wel om. Op Geertrude.nl post ik een column over boodschappen doen met je man.
We sluiten de dag weer af met een duik in de zee bij Daaibooi.


woensdag
Eindelijk tijd om iets aan mijn blogs te doen. Ik post een artikel over de zin en onzin van bedden opmaken op Huishoudhobbels en zet de stukjes voor volgende week vast klaar. Daarna lees ik mijn Halloweenverhaal nog een keer door en verdeel ze over drie blogposts die ik ook alvast klaarzet (nieuwsgierig? klik hier voor deel 1). Omdat ik ook mijn nieuwsbriefachterban (van Geertrude.nl) wil opbouwen, bedenk ik dat ik degenen die daarop ingeschreven zijn of inschrijven het verhaal als e-pub ga aanbieden als gratis download. Dus schrijf ik alvast een nieuwsbrief die volgende week verzonden moet worden.
We lunchen bij ons favoriete restaurantje Terrazza, waar we praten over het huis van maandag en besluiten het niet te doen. Te duur, te veel achterstallig onderhoud. We gaan op zoek naar een andere kandidaat. Ik constateer voor de zoveelste keer dat ik het lifestyle bloggen nog niet echt in de vingers heb, want ik vergeet alweer een foto te maken van de heerlijke wraps die we eten.

donderdag
Nog meer gegevens en documenten verzamelen, deze keer voor een gesprek met de bank volgende week, waar we gaan bekijken hoeveel hypotheek we kunnen krijgen. Het wordt nu allemaal wel erg serieus.
Omdat het maar blijft regenen en we geen zin hebben om binnen te zitten (we hebben geen overdekte porch en ons studiootje is amper 20m2 groot), besluiten we een patatje te gaan eten bij Aloha. Dat hebben we geweten! Een ritje dat normaal een half uur duurt kost ons nu een uur. Grote stukken van de weg zijn ondergelopen.
's Middags probeer ik te werken aan het e-book met kerstverhalen dat ik graag volgende maand uit zou willen brengen, maar ik schiet niet erg op, want we hebben een kapotte koelkast waar ik me erg zorgen over maak. Ik heb er tenslotte dinsdag een behoorlijke hoeveelheid boodschappen in gestopt en ondanks de regen is het nog steeds minstens 25 graden. Onze huisbaas zegt dat het systeem bevroren is. We verhuizen onze spullen naar de koelkast in het lege appartement naast ons en laten onze koelkast ontdooien. En warempel: tegen de avond doet het ding het weer.
vrijdag
's Ochtends nog steeds enorm veel regen. Het werk schiet niet echt op. Ik schrijf wat blogjes in klad, maar ben het overzicht kwijt. Om vier uur besluiten we weekend te gaan houden. We rijden eerst een rondje door een woonwijk waar we een leuk huis gezien hebben (maar kunnen het niet vinden) en gaan daarna richting Mambo Beach voor ons vaste vrijdagritueel. Patatje bij Aloha (alweer, ja) en drankjes bij Wet & Wild. 
Gelukkig is het vanavond redelijk droog (op één hoosbui na, de rest drijft langs ons heen, wat wel mooie foto's oplevert). De barbecuejongens, die er vorige week niet waren omdat het toen ook al regende, staan nu sowieso droog onder de palapa. Wat voor mij fijn is, want nu kan ik ze eindelijk eens goed op de foto zetten. Ik vind het altijd erg leuk om te kijken hoe ze bezig zijn. Zo op elkaar ingespeeld, dat ze nauwelijks hoeven te praten, terwijl ze ondertussen enorme hoeveelheden spareribs grillen, in stukken snijden en uitdelen. We sluiten de avond af op een strandbedje en zien zowaar wat sterren tussen de wolken door.zaterdag
De dag begint met wat werk voor echtgenoot en daarna skype ik met een dochter (tegelijkertijd kan niet vanwege de bandbreedte). We besluiten de rest van de ochtend nog wat te werken. Soms voelt dat juist als ontspannen omdat het niet hoeft, maar wel lucht oplevert voor de volgende week. Ik speel wat met mijn planner, maar besluit uiteindelijk toch bij mijn oude systeem te blijven. Dat werkt eigenlijk gewoon goed. Daarna pak ik een heel vervelend klusje beet: ik wil de rubriek 'Gelezen' op dit blog hebben in plaats van op geertrude.nl. Kopiëren, plakken en links aanpassen dus.
Om drie uur noemen we het een dag. We rijden naar Punda, maken een wandelingetje door de stad en gaan bij De Buren op het terras zitten, drinken wat een zakenrelatie van echtgenoot die we tegenkomen, dineren met een snackplate (weer geen foto!), maken een praatje met de eigenaar en gaan tevreden weer naar huis.
zondag
Nog even verder met recensies verhuizen. Ik hoop echt dat dit de laatste keer is dat ik zoiets verzin (ik ben nogal een twijfelaar wat betreft de indeling en onderwerpen op mijn blogs). Verder schrijf ik wat ideeën voor nieuwe blogartikelen uit en maak ik plannen om nog meer aan te passen.Als ik het benauwd krijg van wat ik allemaal nog wil doen, neem ik even gas terug. Zondag. Rustdag. O ja.
Ik besluit de weekoverzichten te verschuiven naar woensdag, zodat ik ze niet in het weekend hoef af te werken.


Omdat we een lekke band blijken te hebben, blijven we de rest van de dag thuis. Ik kook iets gemakkelijks met kip, mexicaanse diepvriesgroenten en aardappelschijfjes uit blik (en denk zowaar aan een foto).


maandag
Afspraak met de bank om 10 uur, afspraak met een makelaar om 17.15 uur. We wisten dat het een druk dagje zou worden. Maar het wordt een complete chaos. Om kwart voor acht zijn we al op weg, op zoek naar een bandenservice. De band blijkt niet te repareren. We rijden op het thuiskomertje naar de bank. Daar hebben we een positief gesprek. Dat scheelt dan weer.
Eenmaal thuis bellen we de autoverhuurder over de band en melden meteen dat er een raar rammeltje in de auto zit én dat het voorspatbord loszit. 'Kom maar even langs,' zegt hij. Bij de verhuurder krijgen we een andere auto. Inmiddels is het half een, dus we besluiten maar uit lunchen te gaan. 'Om het positieve gesprek met de bank te vieren,' zegt echtgenoot.
We gaan weer naar Terrazza en deze keer maak ik wel een foto, maar pas nadat echtgenoot al geruild heeft (We nemen meestal twee verschillende gerechten en eten daar ieder de helft van. In dit geval hadden we wrap met kip en wrap met rundvlees). 


Het regent alweer verschrikkelijk vandaag en het duurt even voor we thuis zijn. Dan hebben we nog krap twee uur om te werken, voor we naar de andere afspraak moeten. Ik doe gauw de boekhouding, dan is dat tenminste geregeld. Gelukkig had ik de blogpost voor vandaag over Wilde Tuinen van Katie Fforde al automatisch laten plaatsen.
Om vier uur rijden we naar de andere kant van de stad en bekijken drie huizen. Bam. Weer verliefd. Maar helaas zijn de eigenaars al in onderhandeling met andere mensen, dus we moeten nog even afwachten of we er iets mee kunnen.
Het gaat steeds harder regenen en waarschijnlijk is er een ongeluk gebeurd, want de Weg naar Westpunt (de enige route naar ons appartement) staat muurvast. We rammelen van de honger (het is inmiddels zeven uur geweest) en als we na ruim een half uur eindelijk bij een rotonde belanden, draaien we om en gaan we eerst een hapje eten bij de Buren. Na een heerlijke shoarmaschotel (sorry, geen foto) en een drankje is de weg gelukkig weer vrij.

De komende dagen staan in het teken van spanning rond huizen kopen en verkopen, proberen dat kerstboek af te krijgen te krijgen en hopen op beter weer (ik mis het zwemmen 's middags).

Wat zijn jouw plannen?

2 opmerkingen:

  1. Wauw, dat de straten zelfs zijn ondergelopen. Hier blijft het maar droog. De beek achter ons huis staat op sommige plaatsen zelfs droog.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, zo raar. Hier is het dit jaar uitzonderlijk nat (hoewel ondergelopen straten vaker voorkomen) en in Nederland is het droger dan normaal. Wij zeggen weleens voor de grap dat wij regen aantrekken. Je zou het bijna gaan geloven...

      Verwijderen