maandag 6 augustus 2018

De week in foto's - week 31Barbecue met z'n achten! Het gebeurt niet vaak dat we alle dochters + schoonzoon én mijn ouders tegelijkertijd te eten hebben en het was ook niet helemaal ruim van te voren zo gepland. Maar ik had er wel rekening mee gehouden, omdat ik hoopte dat het zou gebeuren. Zoiets vind ik heerlijk.


De vloer van de achterkamer is dicht. De laatste stukjes muur zijn ook afgewerkt (maar daar heb ik nog geen foto's van) en de bedrading (inbouwspots, stopcontacten) is ook gedaan. Komende week gaat het plafond erin!


Werk, werk, werk. De redactieopdrachten blijven binnenkomen de laatste tijd. Nog even en het is een heus bedrijf in plaats van een kleine bijverdienste. Maar ik vind het prima. Het is echt leuk werk en goed te combineren met onze manier van leven.


Dit stukje tuin blijft een uitdaging. Ik wil heel graag dat de klimplanten dat betongaas bedekken, maar rond deze tijd verandert het meestal in een totaal verwilderde knoop op de bovenkant. Op de een of andere manier heb ik nooit tijd om in te grijpen als het begint te groeien. Dus ben ik een ochtendje aan het snoeien. Met beleid, zodat ik de kwetsbare clematis de kans geef om het te winnen van de bruidssluier.


Gauw, zondagochtend voor het heet wordt nog even de schoffel door de rest van de tuin. Verder heb ik minder tijd dan ik zou willen om lekker te rommelen. Maar het is in ieder geval redelijk onkruidvrij en dat was een paar weken geleden wel anders. Dat krijg je ervan als je de hele maand juni op Curaçao doorbrengt.


Buiten breien. Heerlijk ontspannend. Dit project is helaas wat minder ontspannend. Ik ben bezig met een zomertruitje, dat ik van de hals naar beneden brei. Eigen ontwerp, gebaseerd op patronen die ik al eens gebreid heb. Het idee was goed, maar de uitvoering klopt niet. Uiteindelijk haal ik alles uit. Misschien toch een patroon op zoeken.


Ik begin met de muts voor week 32 en besluit voor de zekerheid een patroon te gebruiken. Deze heb ik al een paar keer gebreid, maar blijft leuk om te doen.

En verder de afgelopen week:
  • column op geertrude.nl, waarin ik vertel hoe ik in een ambulance bedenk hoe relatief tijd is
  • mijn eerste weekoverzicht (maar dat ga ik toch anders doen, dat dagboekachtige wordt te lang en te persoonlijk)
  • muts 29, 30 en 31 (ja, sorry, vanaf nu weer gewoon eentje per week, ik moest even inhalen)
  • tuinfoto's. Want dat hoort er gewoon bij op mijn blog. Zeker in de zomer.
  • een hoop veranderingen op mijn blogs, met verschuivende domeinen en een nieuwe header. Het is nog een beetje een rommeltje, maar het komt goed. Uiteindelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten