vrijdag 17 augustus 2018

52 mutsen :: 33 - het blijft mijn favoriete patroonJa, dat patroon, alweer.  Ik ga me er niet voor verontschuldigen. Ik vind het fijn om dit patroon te breien. Alsof je met een oude vriendin zit te kletsen. Heel vertrouwd. Misschien niet uitdagend, maar soms precies wat je nodig hebt.


Ik heb iets geks gedaan, een paar weken geleden. Dit notitieboekje kreeg ik ooit van de dochters voor Sinterklaas. In eerste instantie durfde ik het niet te gebruiken, want ik ben nogal een ramp met notitieboekjes. Schrijf bijna onleesbaar, scheur er bladzijden uit, dat soort dingen. Maar uiteindelijk besloot ik het te gebruiken om notities te maken over mijn breiwerkjes. Ik begon daarmee in 2015 en heb het sindsdien min of meer vol gehouden.
Maar ik bleef het jammer vinden dat de rest van mij breigeschiedenis er niet in stond. Dus pakte ik op een luie zondagmiddag mijn blog en een pen erbij en begon te schrijven. Vanaf dat eerste vest in 2006* en zo alle jaren breiblogjes door. Poeh! Geen eenvoudig klusje. Maar wel leuk. Want nu heb ik een beetje overzicht van wat ik al die jaren gemaakt heb. En nu weet ik dus precies hoe vaak ik dit patroon al gebreid heb.
Vijfentwintig keer. Ahum. Geen wonder dat ik er niet echt meer bij hoef na te denken...

* niet mijn allereerste project, ik moet ooit nog eens een overzichtje maken van wat ik breide voor ik begon met bloggen. Veel was het niet, maar ik kan me in ieder geval een vestje voor een peuterdochter herinneren, een kraamcadeautje met een truitje, mutsje en sokjes en wat poppemutsjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten