Geertrude Verweij over schrijven, lezen en leven

{creatief} 52 mutsen :: 13 - Zigzag in twee kleurenEigenlijk vreemd, maar in al die jaren breien had ik nog nooit geprobeerd met twee kleuren te breien. Fair Isle noemen ze dat, geloof ik. Geen idee of er een Nederlandse term voor is.
Ik vond de patronen waar het in voorkwam altijd bijzonder intimiderend overkomen en liet het dan maar weer zitten. Maar nu wilde ik het toch echt eens doen, dus deed ik wat ik altijd doe: ik improviseerde maar wat. Een eenvoudig zigzagstreepje met twee kleuren. Meer is het niet.
En nee, het is niet perfect. Ik had op sommige plekken wat problemen met de draad los genoeg meenemen achter de andere steken langs. Bovendien had ik er niet bij nagedacht dat dit soort breiwerk natuurlijk minder rekbaar is dan gewoon breiwerk, dus voor mij is de muts te klein. Het is een kindermaatje, denk ik.
Maar ik ben er toch blij mee. Want dit opent een hele nieuwe wereld van mogelijkheden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wat leuk dat je wilt reageren!
Ik lees alle reacties en meestal antwoord ik ook, al kan dat soms een paar dagen duren.

Helaas moeten sommige mensen 'bewijzen dat ze geen robot zijn' door op plaatjes te klikken.
Sorry daarvoor, ik kan het niet uitzetten (heeft met cookie-instellingen van blogger te maken).
Mailen mag ook altijd (geertrude@geertrude.nl)