woensdag 21 februari 2018

{creatief} 52 mutsen :: 5 en 6

Ik ben bijna bij met bloggen over mijn 52-mutsen project (lees hier over hoe het begon) als ik deze week nog twee mutsen tegelijk post. Het fijne is dat deze twee mutsen ook bij elkaar horen. Het is eigenlijk hetzelfde patroon, maar de één is de gewone versie, de andere de "slouchy" versie.
(even tussendoor: is daar een Nederlandse benaming voor? Ik hou het maar even op "de lange versie")


Ik begon met de lange versie. Dat ging maar net.


Ik heb een klein beetje moeten smokkelen met de bovenkant om genoeg garen over te houden om af te hechten. Op de foto hierboven zie je daadwerkelijk het eindje dat ik nog over had na de laatste minderingen... Maar goed, het ging.

5 :: "Randjes" -  Gemaakt op naald 4, met garen Marl Wool van Zeeman. 68 steken opgezet, ribrand 1 recht, 1 averecht tot ongeveer 10 cm, daarna gemeerderd naar 85 steken en verder in een eenvoudig patroon met een paar randjes. Ik denk dat ik het patroon nog ga uitwerken, want op zich is het wel een leuke muts geworden.6 :: "Randjes - 2.0" -  de "gewone" versie. Ook met Marl Wool van Zeemand op naald 4. Ook 68 steken, zelfde ribrand, alleen wat korter en niet gemeerderd.
Muts 7 is ook al af en muts 8 zit op mijn naalden. Wat breien/haken/maken jullie?

2 opmerkingen:

 1. Mutsen zijn leuk.
  Wat mij vooral doet glimlachen is het idee dat je daar staat met je muts op.
  Terwijl het daar waarschijnlijk zo'n graad of 30 is!
  Ik blijf het heel wat vinden, 52 mutsen.
  Heb je ( of heb ik niet goed gelezen), ook al een idee wat je er mee gaat doen?
  groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is inderdaad best grappig. Eerlijk gezegd durf ik die foto's ook niet buiten te nemen ;-)
   Mijn plan was eigenlijk om te kijken of ik ze (in ieder geval de beste) kan verkopen. Maar ja, vanaf Curacao versturen is nogal omslachtig, dus Etsy valt af. Ik ken een winkel in Gouda waar ik ze misschien kwijt kan (onder consignatie), maar als dat niet lukt ga ik ze gewoon weggeven. Aan familie, via een blogactie (maar dan moet ik op dat moment wel in Nederland zijn) en de rest naar een goed doel. Het gaat mij vooral om de lol van het maken ;-)

   Verwijderen