vrijdag 20 oktober 2017

{opruimen} keukenlade met doekjes en tafelkleden

Dit is het soort lade dat altijd weer rommelig wordt. Of misschien is dat gewoon een excuus, want de waarheid is dat ik er veel te veel in wil proppen. De afgelopen paar maanden ben ik aan het experimenteren geweest met schoonmaak- en vaatdoekjes (op zoek naar het perfecte doekje - binnenkort meer daarover) en ik had daar eigenlijk geen plaats voor, dus duwde ik ze maar in deze lade. En dan krijg je zoiets:


Maar dat is simpel op te lossen. Voor een klein opruimprojectje als dit is de eerste stap altijd: alles eruit. Maar: niet alles op een grote hoop gooien! Dat zie ik op sommige blogs of filmpjes en daar krijg ik de kriebels van - dat maakt de chaos alleen maar groter. Haal alles stuk voor stuk uit de lade en leg soort bij soort.


Lade schoonmaken en dan alles op de juiste manier er weer in. Ik besloot de servetringen in een zakje te doen en een andere plek te zoeken voor het vierkante bakje. De servetten en de ringen (die ik hoogstens eens per jaar - met Kerst - gebruik, maar waar ik nog geen afscheid van wil nemen) mogen terug op hun verstopplekje onderin de lade.


Tafelkleden er bovenop, in volgorde van hoe vaak ik ze gebruik (helemaal onderop ligt een heel sjiek wit kleed dat ik ook zelden op tafel leg).


En dan de rest uitzoeken. Dit hoort er eigenlijk niet in en moet dus ergens anders heen.


En dit is het eindresultaat (met twee doekjes op de grond die er ook niet in horen). Veel beter.


Mijn tips voor dit soort kleine, volgepropte bergruimtes:

- Bepaal wat je er wel of niet in wilt hebben en hou je daar aan. In dit geval: wel tafelkleden, keukenhanddoeken, theedoeken en vaatdoekjes (plus mijn enige schort en een reserveset pannenlappen), maar géén schoonmaakdoekjes.

- Hanteer de regel: als er iets nieuws bij komt, moet er iets ouds uit. Ik kan simpelweg niet meer tafelkleden kwijt dan ik nu heb, dus als ik een geweldig kleed zie en dat dolgraag wil hebben, moet ik een ander kleed wegdoen. Aangezien ik sowies alleen nog maar kleden heb die me dierbaar zijn, helpt dat ook meteen tegen teveel kopen ;-)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten