woensdag 2 maart 2016

Tasje en sloffen

Het derde tasje is ook af. Dit is wel een beetje een rare foto, zo zwevend in de huiskamer, maar ik wou eens iets anders dan aan de kast ;-)


(dit patroon, katoen Nova van Wibra - iets meer dan 2 bolletjes per tasje)

Toen was ik de tasjes toch wel een beetje zat, maar ik had nog wel behoefte aan een klein projectje. Dus begon ik aan een patroon dat ik ook al een tijdje geleden had uitgeprint om eens te proberen. Goeie timing, want al mijn sloffen waren doorgesleten (ik draag ze bijna het hele jaar de hele dag, dus ik verslijt er nog al veel).
Ik had nog een restje gele wol over van de col die ik een paar maanden geleden maakte en dat werkte prima (op iets dunnere naalden dan het patroon zegt - 3,5 - want ik brei nogal los).En nu... ik durf het bijna niet te zeggen. Ik blijf in herhaling vallen. Er staat nog een paar sloffen op de naalden, want er was nog genoeg gele wol en ik slijt ze zo snel en... ach, ik hou wel van gedachteloos simpele patroontjes breien ;-)

6 opmerkingen:

 1. ha, die heb ik laats ook gebreid. Ook ideaal alsextra sloffen in huis als er visite komt, men trekt hier nl automatisch zijn schoenen uit als men naar binnen gaat

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, dat is een goed idee! Heb ik meteen een reden om een hele stapel te maken ;-)

   Verwijderen
 2. Jij breit maar door , bij mij komt nu niets uithanden alsof ik even moe ben van het haakvirus , eigenlijk meer van het draadjes afhechten.
  Maar op een dag pak ik het wel weer op.
  Wat heerlijk dat jij zo in een klushuis kan leven.
  Het meeste klussen is bij ons achter de rug . Toen hier de boel overhoop lag , vond ik het heerlijk dat je dan even een gedeelte niet hoefde op te ruimen.
  Benieuwd naar je volgende breiproject.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja, tussen de bedrijven door brei ik wat af, maar ik herken dat moe zijn wel, hoor. Na een groot project moet ik meestal ook even afstand nemen. Het volgende project bungelt nog een beetje. Ik heb nu zoveel mooie wol liggen dat ik niet echt kan kiezen wat ik ermee wil maken...

   Verwijderen
 3. Fijne sloffen en een fijne tas.
  Dochters sloffen daar zijn inmiddels ook de gaten in gevallen.
  Heb je het patroontje van deze?
  groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het patroon staat (wel in het engels) hier: http://www.templeofknit.com/simple-house-slippers/

   Verwijderen