woensdag 10 februari 2016

Shalom vest

Eigenlijk was ik vorige week maandag al klaar met breien, maar het was nog even zoeken naar bijpassende knopen. Ik ging woensdag op mijn boodschappenrondje even kijken bij de enige winkel in onze omgeving die stofjes en knopen verkoopt. Ik had iets in mijn hoofd (vrij groot en blank hout), maar dat bleek er niet te zijn. Dus ging ik met lege handen naar huis, met het plan om later met vest maar weer terug te komen en te kijken wat er dan groot genoeg was en de juiste kleur had.
Maar omdat ik toen toch weer thuis was en geen idee had wat ik dan zou willen, kiepte ik eerst even mijn knopenblik om. En zowaar. Daar vond ik zeven knopen die er prima bijpasten. En dus kon ik donderdag de laatste knopen aannaaien en dit vest "af" verklaren.
(Dit patroon, maar behoorlijk aangepast. Dunnnere wol van de kringloop, dus dunnere naalden (5mm) en grotere maat dus meer steken opgezet. Knoopsgaten over de hele lengte ipv één bovenaan. Lengte aangepast aan eigen wens en verdeling knoopsgaten. Mouwen aangebreid door de steken van de mouwen niet af te hechten maar aan de kant te zetten en de onderarmsteken op te pakken.)

2 opmerkingen: