woensdag 3 februari 2016

Om op te zitten

Het valt  me zelf ook op:  de laatste tijd hebben mijn kringloopvondsten zich verplaatst van de "leuke vintage dingetjes" naar meubels. Blijkbaar was het tijd om wat dingen in huis te vervangen.

Vorige week deed ik het namelijk weer. Tenminste, eerst niet, want hoewel ik het er met echtgenoot (die heeft er tenslotte ook wel wat over te zeggen) al over had gehad, liet ik de eetkamerstoelen die ik bij de kringloop zag gewoon staan. Ik wist namelijk niet zeker of ik ze wel wilde hebben en 40 euro vond ik toch veel geld.
Ik was nog niet eens thuis toen ik me realiseerde dat een tientje per stoel niet veel geld is en dat de wiebelige plastic stoeltjes waar we al een paar jaar op zaten zelfs duurder waren. En die had ik ten einde raad gekocht (12 euro bij Ikea, maar ze zijn er nu niet meer) omdat ik per se de rafelige rieten stoelen die we hadden wilde vervangen, maar geen enkele stoel kon vinden die ik echt mooi vond en die binnen mijn budget paste.Ik at mijn lunch op die witte stoeltjes en verzuchtte (ook niet voor het eerst) dat ik wou dat we de degelijke eiken stoelen die we (ook van de kringloop) hadden toen we trouwden, nooit hadden weggedaan. Die pasten inmiddels weer helemaal bij onze inrichting en zouden het nu, vijfentwintig jaar later, waarschijnlijk nog steeds prima doen.
En toen drong het tot me door dat de stoelen die ik had laten staan niet precies hetzelfde zijn, maar wel net zo degelijk. Eigenlijk zelfs een luxe uitvoering van die andere stoelen, want die hadden geen rugkussen en geen houtsnijwerk.
Waarom had ik ze eigenlijk laten staan? Dom! Ik ben ze dus maar gauw gaan halen. Gelukkig waren ze er nog. Ze passen bij de tafel alsof dat altijd al de bedoeling was. Blij mee!8 opmerkingen:

 1. Wat een goeie vondst! Ik vind ze super, passen heel goed.
  Ik herken het wel, je opeens afvragen waarom je iets eigenlijk laat staan in de winkel. Soms pakt het ook verkeerd uit, daar niet van, maar hier kun je weer een paar jaar mee vooruit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het scheelt dat alle kringloopwinkels toch wel een stukje rijden zijn, ik ga niet zomaar terug ;-) En hier ben ik echt heel blij mee, ze zitten ook nog eens heerlijk.

   Verwijderen
 2. Herkenbaar. Ik twijfel ook steeds. Maar goed, ze waren er nog. Lucky you! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had mezelf verteld dat ze het niet erg was als ze er niet zouden zijn, dan kwam er wel wat anders. Maar ik was toch erg opgelucht toen ze er nog waren ;-)

   Verwijderen
 3. Reacties
  1. Ja, he? Toch net niet helemaal standaard. Ik voel me zo tevreden als ik ze bij de tafel zie staan...

   Verwijderen
 4. Jee, wat een leuke stoelen !! Mooi houtsnijwerk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat begint een "ding" te worden hier in huis. Bijna al mijn aankopen hebben iets van houtsnijwerk, maar dan weer niet van het soort dat je overal ziet, Geinspireerd door de kast van mijn oma (met haar eigen ontwerp houtsnijwerk), denk ik ;-)

   Verwijderen