dinsdag 5 januari 2016

Restjesmuts


Na al die collen had ik heel even geen zin meer in breien, maar op oudjaarsavond begonnen mijn handen alweer te jeuken. De grijze muts voor echtgenoot en zeven van de collen waren van hetzelfde garen (Marl Wool van Zeeman) gebreid en ik had nog wat restjes over. Ik zette dus 52 steken op en begon aan een muts. Ik breide de jaarwisseling min of meer gewoon door en maakte hem op 1 januari af. Er was genoeg om een ruimvallende muts te maken en van de allerlaatste restjes maakte ik een pompom.


Ik weet alleen nog niet hoe ik hem vind staan... (warm is-ie wel)

6 opmerkingen:

 1. hallo,
  eine wunderschöne restemütze hast du gestrickt.tolle idee!!!!
  liebe grüße,
  regina

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Geertrude . ik ben de laatste tijd veel aan het haken , laatst zag ik de collen die je gebreid had , maar ik kom niet goed uit het patroon.heb jij dat voor jezelf op papier?
   Vraag hoeveel gram wol heb je nodig en welke dikte naald. rondbreinaald?
   Ik denk dat breien voor jou ook een vorm van mediteren en overdenken is . Dat is toch + en + ? Ik heb denk ik een winterslaap met bezigheid haken , verder komt er niet veel uit mijn handen.Groetjes.

   Verwijderen
  2. Ja, dat klopt wel. Van breien kom ik tot rust (maar alleen als het redelijk goed gaat, bij echt enorme stress kan ik de rust niet vinden om te beginnen met breien). Ik kan er heerlijk bij na denken en ik brei ook als ik gezellig aan het praten ben (daarom brei ik niet van die ingewikkelde dingen, want dat lukt niet).


   Ik heb het patroon gedownload via Ravelry, maar het is eigenlijk heel simpel, dus ik zal proberen of ik het uit kan leggen (het patroon is toch gratis voor eigen gebruik, dus dat is geen inbreuk op auteursrecht hoop ik).
   Je breit het op een rondbreinaald, ik gebruikte 7mm met 1 bol 100 gram "Marl wool" van Zeeman (die is voor nld 7-8, je houdt een heel klein beetje over). Met deze wol moet je 66 steken opzetten, dan brei je de laatste en de eerste samen om ze in het rond te krijgen (weet niet hoe je dat noemt in het Nederlands).
   Vervolgens brei je 1 ronde recht, 1 ronde averecht, 1 ronde recht, 1 ronde averecht (ribbelsteek).
   Daarna 1 st breien, draad 2 keer omslaan, 1 st breien enzovoorts tot laatste steek, dan draad nog 1 keer omslaan.
   In de volgende ronde alle gewone steken breien en de omslagen laten vallen.
   Die zes rondes nog 4 keer herhalen.
   Dan nog 1 ronde recht, 1 ronde averecht, 1 ronde recht, 1 ronde averecht en losjes afkanten.

   Verwijderen
 2. Geertrude wat aardig van je , die omslagen laten vallen , noemen ze ook wel de luie wijvensteek
  Ik schrijf het even over in mijn agenda , die ik van Sint heb gekregen.
  Bedankt en brei lekker verder. Moet dan nog wel even een rondbreinaald aanschaffen , wol heb ik nog genoeg. Heel erg bedankt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Graag gedaan!
   Ik las bij Franca ook al dat ze dat een luie wijvensteek noemen. Dat zegt wat over mij en mijn collen dan.Hoewel de hoeveelheid het wel weer goed maakt. ;-)

   Verwijderen