dinsdag 26 januari 2016

In mijn breimand


Mijn breimand puilt uit de laatste tijd, dus ik dacht dat het wel weer eens leuk was om gewoon te laten zien wat er op dit moment in zit, in plaats van alleen afgewerkte projecten te showen.

Hoewel... dan begin ik daar toch even mee, want dit boodschappennetje ligt al een tijdje te wachten op aandacht.


Bij deze dan maar. Een vrij simpel project. Ik zag ze al vaker voorbij komen op allerlei blogs (dit weekend nog bij schrijfcollega José Vriens)  maar dan meestal als haakwerk. Helaas ben ik niet zo heel handig met de haaknaald, maar gelukkig vond ik dit breipatroon. Heel goed te doen en je maakt er een tasje mee dat klein lijkt, maar behoorlijk uitrekt als je er iets instopt. Ik moet hem nog in de praktijk testen, maar ik denk dat ik er nog een paar ga maken.


Toen ik bezig was mijn archieven terug te zetten, kwam ik mijn restjesdeken weer tegen. Tenminste, de blogpostjes daarover, want de deken zelf overleefde mijn grote opruiming-omdat-ik-dacht-dat-ik-nooit-meer-zou-kunnen-breien niet. Maar ik brei dus weer en ik had een paar van die bolletjes waar ik verder niets mee kon. Dus ben ik maar weer opnieuw aan zo'n deken begonnen. Ik loop nu wel een beetje (ahem) op Amanda Soule achter. Die van haar is al een echte deken. Maar dat geeft niet. Het idee van dit project is juist dat het langzaam groeit.


Wat ook langzaam groeit, maar gelukkig toch iets minder langzaam dan die deken, is mijn vest. Ik begon er een week of twee geleden mee. Het is een patroon dat ik al eerder probeerde (Shalom Cardigan), maar die eerste poging vond ik niet geweldig, al draag ik hem af en toe wel. Ik heb van het eindresultaat niet eens een foto van gemaakt destijds. Toch wil ik het nog eens proberen, maar dan met aanpassingen, want ik heb dunnere wol en een dikker lijf dan degene waar het patroon voor geschreven is. En bovendien wil ik een vest dat van boven naar beneden dicht kan, in plaats van zoals in het origineel openhangend. Oh ja, en als ik genoeg wol heb, ga ik er ook nog mouwen aan maken. Het eindresultaat zal dus niet echt op het origineel lijken (behalve dan het opvallende schouderstuk) maar hopelijk zal ik deze wat vaker dragen dan die andere. De wol komt van de kringloop en is voor zover ik kan beoordelen echte schapenwol, dus het zal zeker een warm vest worden.

Dat is op dit moment alles wat er in mijn mand zit (op een notitieboekje en het inmiddels welbekende roze etuitje met mijn schaar en andere kleine benodigdheden na), maar ik moet toegeven dat mijn handen jeuken om stiekem tussendoor een muts op te zetten om het oeverloze blauwe tricotsteekbreien even te onderbreken.
Ik zou het liefst maar aan één project per keer bezig zijn (dat voelt zo lekker overzichtelijk), maar af en toe is de verleiding wel erg groot. En ik ben nu toch ook al met die deken bezig. Tja...

8 opmerkingen:

 1. Hoe fijn dat het breien toch weer kan!
  Nieuwe projecten zijn zo leuk, ook hier wat afmaak dingen ( meestal alleen het in elkaar zetten), heb jij een gouden tip/advies van de beste in elkaar zet techniek?
  Ik wil zo graag mijn rode vest af maken ( lees in elkaar zetten), maar ben bang dat ik het verpruts.
  Jou vest heeft trouwens een prachtig ( en vast moeilijk) patroon.
  En een fijn fris kleurtje, mooi!

  groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In elkaar zetten is ook niet mijn sterkste kant, daarom kies ik vaak voor patronen waarbij je alles uit één stuk breit. En als ik iets moet vastnaaien doe ik maar wat, waarbij ik dan wel kijk of het aan de buitenkant een beetje netjes wordt. Daar heb je dus niet zo veel aan ;-) Op youtube staan wel heel veel voorbeelden van hoe het echt moet. Ik vond deze bijvoorbeeld: https://www.youtube.com/watch?v=VduzpxwM3BU (zoeken op: handwerkles aan elkaar naaien werkt ook)
   Dat patroon van mijn vest is eigenlijk best gemakkelijk, de bovenkant is gewoon een gedraaid gebreide rib en een paar keer flink meerderen, daarna alsmaar recht-toe-recht-aan tricotsteek. Ik brei niet van die heel ingewikkelde patronen (zou wel dolgraag kant of noors breien) want ik brei meestal tussen de bedrijven door en dan moet je niet te veel willen tellen of patronen bij moeten houden...

   Verwijderen
 2. Geertrude , leuk om zo je projectjes te zien Ik begrijp het wel een muts geeft zo snel resultaat.
  Toch haak ik me kleed eerst af , nog 2 vierkanten en dan aan elkaar zetten , heel veel draadjes afhechten.
  In de kast ligt een voorraad wol op me te wachten , maar ik begin pas als het kleed af is. Wel moeilijk ,maar anders komt bij mij niks af.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, zo is het bij mij ook. Eerst dat grote project af, want anders blijft het liggen. Maar ik vraag me weleens af of dat grote project dan nog wel "leuk" is. Ik probeer me er op te verheugen om dat vest te kunnen dragen ;-)

   Verwijderen
 3. Nog veel werk! :-) Doe mij maar haken. Momenteel wel weinig of niks van lopende zaken liggen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Altijd genoeg te doen ;-) Ik heb ook nog een voorraadmand met garen dat ik in mijn hoofd al bestemd heb voor bepaalde projecten. Maar dat vind ik wel prettig eigenlijk.
   Haken is niet echt mijn ding, al ben ik altijd van plan om het beter te leren.

   Verwijderen
 4. Leuk dat je een boodschappennetje hebt gebreid! Het is heel erg mooi geworden. Ik heb er inmiddels in al mijn tassen 1 zitten. Heel handig in het gebruik. En bedankt voor je linkje naar mijn blog!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ze zijn echt handig ;-)
   En geen dank, ik vind je blog erg leuk om te volgen.

   Verwijderen