Geertrude Verweij over schrijven, lezen en leven

Alweer lui

Ik las het al bij Franca en ik kreeg het van een lezer hier ook al te horen: wat ik in het Engels ken als "drop stitch" noemt men in het Nederlands de "luie wijvensteek". Tja. Wat zegt het dan over mij als ik die steek niet alleen gebruik om twaalf collen mee te breien, maar er dan ook nog een sjaal van maak?
Nou ja, hoe dan ook. Ik vind het een leuke steek, waar je heel veel mee kunt variëren. Ik las trouwens dat het ook de riviersteek genoemd wordt. Misschien moeten we het daar maar op houden? ;-)
Dit patroon vond ik via Soulemama en is net weer een beetje anders, doordat je afwisselend één, twee en drie keer de draad om de naald slaat. Dat geeft een golfeffect dat er veel ingewikkelder uitziet dan het is.
Ik breide weer met Julia garen van de Zeeman op naald 7 en breide door tot er een hele bol op was. Ik had er maar één en dat was genoeg voor een niet al te lange sjaal die je gemakkelijk onder een jas kunt dragen.

6 opmerkingen:

 1. Snel klaar en een leuk effect door het golvende patroon.
  Voordeel dat je snel iets afhebt en gebruiken kan.
  Niets voor jou om naast je boeken schrijven , breisels te verkopen?
  Ik ben weer aan het haken , zag bij attic 24 hoe het patroon wordt als alle vierkanten aan elkaar genaaid worden Nog 8 vierkanten te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb er weleens over nagedacht, maar als je van je hobby je werk maakt, ben je een hobby kwijt... Voorlopig blijf ik maar voor de gezelligheid breien, denk ik ;-)

   Verwijderen
 2. Mooi!
  Een nieuwe steek ( voor mij) om te onthouden!
  groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je. Ja, deze geeft echt een heel leuk resultaat!

   Verwijderen
 3. Reacties
  1. Ja, en zoveel gemakkelijker dan het lijkt. Ook niet onbelangrijk als je vooral breit tussen de bedrijven door en dus geen ingewikkelde patronen kunt bijhouden ;-)

   Verwijderen

Wat leuk dat je wilt reageren!
Ik lees alle reacties en meestal antwoord ik ook, al kan dat soms een paar dagen duren.

Helaas moeten sommige mensen 'bewijzen dat ze geen robot zijn' door op plaatjes te klikken.
Sorry daarvoor, ik kan het niet uitzetten (heeft met cookie-instellingen van blogger te maken).
Mailen mag ook altijd (geertrude@geertrude.nl)