vrijdag 18 december 2015

O Denneboom


Grappig is dat. Vroeger  was ik altijd één van de eersten die de kerstboom neerzette. Direct na Sinterklaas haalde ik de boel van zolder en begon met opbouwen. Er waren destijds veel mensen die dat wel erg vroeg vonden.
Tegenwoordig staat bijna iedereen op 6 december en soms zelfs al eerder startklaar met bomen en alles. Behalve ik. Sinds we een kleinere huiskamer en een grotere boom hebben (nee, niet logisch, maar wel mooi) wacht ik altijd even tot na de verjaardag van onze jongste dochter.
Het zou zo maar kunnen dat ik het zo houd, ook als die verjaardag niet meer hier gevierd wordt. Het bevalt me wel, één ding tegelijk en even rustig schakelen tussen Sint en Kerst.

2 opmerkingen:

 1. Altijd al zo gedaan.
  Gewoon omdat ik even bij moest komen ( en de kinderen vroeger ook) van alle sint drukte.
  En zo is er niet een lang feestgedoe, maar geniet je extra!
  Marieke Henselmans heeft er een stukje over geschreven:
  http://www.geldenrecht.nl/artikel/2007-12-11/neem-een-week-feestpauze-tussen-sint-en-kerst
  groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O, maar destijds vond ik het helemaal geen drukte of gedoe, ik vond het heerlijk om een hele maand in de feestgezelligheid te zitten. Niet te stoppen was ik ;-)
   Op dit moment heb ik behoefte aan een wat rustiger tempo en ik probeer te accepteren dat dat wel zal blijven ;-)

   Verwijderen