donderdag 3 december 2015

Kringloopgeluk (2)

Het hield gisteren niet op. Ik wipte 's middags nog even binnen bij een andere kringloopwinkel en vond daar eindelijk een stoel.

Ik ben al een jaar op zoek naar een vervanger voor de Ikea-stoel-die-iedereen-heeft*. Dat viel niet mee, want ik had nogal een wensenlijstje. Mijn nieuwe stoel moest niet al te groot zijn, maar wel comfortabel zitten, hij moest stevig genoeg zijn om dochters-die-altijd-scheef-zitten te overleven, liefst een beetje antieke of retro uitstraling hebben en dat voor een heel klein prijsje, want de Ikea-stoel-die-iedereen-heeft is nog prima dus eigenlijk was dit een luxe uitgave.

Als je het bovenstaande op een rijtje zet, zie je het probleem. Leuke antieke of retro stoeltjes zat, maar die zijn veel te duur of enorm groot of gewoon niet geschikt voor de manier waarop men hier wil zitten. Ik had namelijk ooit een leuk ouderwets stoeltje en dat heeft het niet overleefd. Zonde, maar ik vind ook dat meubels in een huiskamer tegen een stootje moeten kunnen. We leven niet in een museum tenslotte en ik heb echt geen zin om steeds te moeten zeuren dat men voorzichtig moet doen.

Het viel dus niet mee om een goede stoel te vinden. De Ikea-stoel-die-iedereen-heeft en ik bouwden een haat/liefde verhouding op (want te groot, te besmettelijk, niet bepaald origineel en Ikea, maar comfortabel, wasbaar en nu eenmaal gekocht). Ik leerde ermee leven, al bleef ik stiekem naar alle leuke ouderwetse maar te kwetsbare of te grote stoelen kijken.
Tot ik gisteren de ideale kandidaat zag. Retro-uitstraling, heel stevig (en zwaar), comfortabel. Niet te groot. Geen zijleuningen, dus ideaal om in allerlei houdingen op te zitten, zonder het hele frame uit elkaar te duwen. En maar 25 euro. Hij ging mee naar huis.
Ik zag alleen pas toen ik hem uit de auto wilde halen het labeltje op de onderkant. Deze is ook van Ikea.
Ach ja. Ik ben er toch blij mee ;-)


* die benaming is niet mijn verzinsel, ik heb het ergens gelezen, maar ik weet niet meer waar.

6 opmerkingen:

 1. Toch Ikea! Haha, geweldig!
  Maar wat een leuk stoeltje. Het lijkt me inderdaad het ideale stoeltje om fijn op te kunnen zitten.
  Veel plezier ermee en dat deze stoel lang mee mag gaan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hoop het ook. Hij heeft in ieder geval een dubbele sinterklaasavond al doorstaan en dat wil wat zeggen ;-)

   Verwijderen
 2. Reacties
  1. Ja, zo zie je maar. Daar stond ik dan met mijn ikea-vooroordelen ;-)

   Verwijderen
 3. ik ken die stoel niet, sterker nog, ik ben nog nooit bij Ikea geweest en dat wilde ik eigenlijk maar zo houden..
  leuke kussens ook

  Berber

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, da's geen gemis. Ik ga wel af en toe naar Ikea, maar kom er eigenlijk altijd chagrijnig vandaan.
   Dank je. Die zijn dan weer niet van Ikea ;-)

   Verwijderen