dinsdag 29 december 2015

Iedereen een warme nek

Ik was het eigenlijk niet van plan, want Sinterklaas is bij ons het cadeautjesfeest, niet Kerst. We doen een boek of cd onder de boom en daar houdt het mee op. Maar dan moet je niet dit soort blogjes lezen. Werkt op de één of andere manier altijd erg aanstekelijk.

Het begon met een onschuldig idee. Leuk dat patroon voor die drop stitch cowl. Misschien als bedankcadeautje voor mijn zusje en haar gezin omdat zij op tweede Kerstdag het diner verzorgen? Dat zouden er vier zijn. Dat is te doen. En misschien voor mijn ouders ook. Nog twee, dat is dus zes. In twee weken. Kan best.
Een dochter keek toe hoe ik met de allereerste bezig was. "Leuk!"
Nog drie dan maar? Voor echtgenoot ook iets, maar dan een muts, want die heeft al een door mij gebreide col in gebruik. En als ik toch voor de hele familie bezig ben mogen mijn broertje en schoonzus natuurlijk ook niet op de lijst ontbreken...

Dus breide ik twaalf cols. Ja, dat is er één te veel, maar ik kon bij nader inzien de roze/oranje variant, die ik persoonlijk heel mooi vind, niet koppelen aan één van de bedoelde ontvangers. Dus breide ik er nog maar eentje extra in een wat gedektere kleur en voegde ik nog een col aan mijn eigen toch al niet kleine collectie toe. Ook leuk.

Nee, ik ben geen supersnel breiwonder. Het ging maar net. Vandaar dat er ook geen foto's van de hele collectie tegelijkertijd zijn. Toen de eerste collen al cadeau gegeven waren, zat ik nog te breien aan de laatste. Gelukkig rekende er niemand op een dergelijk zelfgemaakt cadeau, dus ik was niet al te bang om het niet af te krijgen (en ik had ook nog wat lekkers gemaakt en plantjes gekocht). Dat hielp blijkbaar genoeg om lekker ontspannen door te breien en dus kwam alles kwam op tijd af.
Precies op tijd. De laatste op Tweede Kerstdag, een uur voor we weg moesten.

Volgend jaar toch maar iets eerder beginnen...Bovenste twee foto's: Marl wool van Zeeman - 66 steken opgezet ipv 47, naald 7, 5 herhalingen (het patroon zegt "nog 4 keer" wat totaal 5 zou moeten zijn, maar de foto erbij laat er maar 4 zien, ik heb dus gekeken hoe ik uitkwam met hoogte en hoeveelheid garen)
Derde foto: Julia van Zeeman - 71 steken opgezet ipv 47, naald 7, 5 herhalingen
Vierde foto:  1: paarse col -  Olga van Zeeman, naald 8 (dikkere had ik niet), verder volgens patroon,  4 herhalingen; 2: witte col - twee draden Sparkle van Zeeman met 1 draad van een restje Royal van Zeeman), naald 8, verder volgens patroon, 4 herhalingen; 3: groen/ecru col - twee draden Royal van Zeeman, 66 steken opgezet, naald 7, 5 herhalingen
Muts: Marl wool van Zeeman, naald 6, eigen patroon (of eigenlijk gewoon op gevoel gebreid)

2 opmerkingen: