donderdag 17 december 2015

Eind goed?


Deze zomer begon ik aan een trui van katoengaren dat ik al jaren had liggen. Tenminste, ik had het eerst jaren liggen, wilde het toen weg doen waarna een dochter het overnam om een vest van te breien. Maar dat viel toch tegen en daarom wilde zij het uiteindelijk ook weg doen. Wat ik toen toch zonde vond, zodat het toch weer in mijn breimand terecht kwam.

Begin juli besloot ik er dus een trui van te breien. Op dat moment was ik nogal optimistisch. Ik dacht dat het breien weer zo lekker ging dat ik hem een paar weken later af zou hebben. Ook was ik al drie kilo kwijt en ervan overtuigd dat ik de rest van mijn overgewicht ook wel snel zou kunnen verliezen, dus het moest een trui worden die bij mijn toekomstige slankere figuur zou passen.
Tja.

Afgelopen zondag was hij eindelijk af.
Hij past niet. Tenminste, ik pas erin, maar daar houdt het dan ook mee op. Hij zit veel te strak want die drie kilo zit er dubbel en dwars (letterlijk) weer aan.

Maar goed. Het goede nieuws is dat hij een stuk beter uitgevallen dan ik had verwacht, zeker als je nagaat dat ik maar wat gedaan heb, zonder patroon. En wie weet is die trui die nu achter in mijn kast hangt de ideale stok achter de deur om (na de feestdagen?) toch eindelijk eens wat beter op mijn eetgewoontes te letten. Ik heb nog tijd, want het is een zomertrui (vandaar die vrij korte mouwen).

Eind goed, al goed? Wordt vervolgd... (en anders wil één van de dochters hem vast wel hebben)

2 opmerkingen:

 1. Leuk hè, die zelfgemaakte spullen. De timing is altijd verkeerd. Wintersokken of wanten in de zomer en een zomertrui in de winter.
  Hopelijk verdwijnt hij niet voor eeuwig achter in de kast, dat zou toch jammer zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, zoiets. Of een dubbele wollen col in een winter waarin de thermometer naar de 16 graden stijgt... ;-)
   Als ik hem over een jaar nog niet pas, gaat hij naar één van de dochters of naar de kringloop. Maar ik wil hem heel graag zelf kunnen dragen, dus wie weet is dat eindelijk (weer) de manier om de knop om te zetten...

   Verwijderen