donderdag 10 december 2015

Een col

Het is niet te geloven, maar ik heb een breiproject af. Voor het eerst sinds... lang. Ik heb ergens in mei een breiopleving gehad en toen zelfs iets afgemaakt (waarvan ik geen foto's heb, ik moest me schamen), maar verder was 2015 niet bepaald een geweldig brei-jaar. Misschien is dit het begin van wat meer activiteit op dat gebied.
Dit is een Honey Cowl, die ik al eerder (maar oh ja, mijn archief is off line, dus linken gaat niet - misschien toch maar terug zetten) breide. Dit is de lange versie, die je dus dubbel om je nek kunt dragen. Ik was bang dat het nogal dik en propperig zijn, maar dat viel reuze mee. Ik heb eerlijk gezegd de neiging om hem zelfs binnenshuis te dragen, zo warm en comfortabel voelt het.

4 opmerkingen:

 1. Dat is een hele mooie col geworden! Het ziet er heerlijk zacht uit, dus ik kan me voorstellen dat je 'm in huis ook om wilt houden.
  Ik herken het wel, die pauze in handwerken. Ik heb nog een tijdje vaatdoeken gebreid, daarna stelde ik mezelf tot doel om WIP's af te maken. Al twee jaar had ik een sok op de pennen. Die is nu af. Een sok ;-)
  Nu heb ik nog een beenwarmer liggen, de eerste is al af.
  Wat naaien betreft heb ik alle WIP's afgemaakt. Maar nu heb ik weer wat nieuws: voor mijn collega ga ik haar vitrages inkorten.
  Momenteel heb ik ook niet veel brei-zin, maar deze col spreekt me wel heel erg aan, want ik ben wel een beetje zat van mijn huidige col (en muts).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, het tweede-sok-syndroom ;-) Als ik sokken brei (doe ik niet vaak, maar ik heb wel wat in de planning) doe ik er twee tegelijk. Eerst van allebei de band, dan allebei de hielen enzovoorts. Blijf je tenminste niet met één sok zitten. Wel met twee halve, maar goed. Da's toch anders.
   Deze col is echt heel fijn om te breien. Supersimpel, maar door die "slipstitch" toch net iets boeiender dan alleen maar recht breien. Er is trouwens ook een patroon van een bijpassende muts (die ik pas mag maken als mijn trui af is ;-) )

   Verwijderen
 2. Mooie zacht col.
  En brei projecten die halverwege zijn...breek me de bek niet open.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja, beginnen is zoveel leuker dan afmaken ;-)
   Ik mag van mezelf eigenlijk maar één project tegelijk doen, maar soms is de verleiding te groot. Of de verveling te erg, dat kan ook. Ik ben nu nog met een trui bezig en dan kan ik iets nieuws verzinnen...

   Verwijderen