dinsdag 22 september 2015

schrijfnieuws :: recensies

Het was hier wel erg stil, zeker voor de periode na het uitkomen van een boek, maar het lijkt wel of het door de zomervakantie overal een beetje is blijven liggen. Ik wacht bijvoorbeeld nog steeds op de biblionrecensie.
Gelukkig druppelen er wel hier en daar andere recensies binnen.

Van "The SwordMagazine" kreeg ik twee sterren, maar de recensie was eigenlijk best positief.
[...]In het begin is het verhaal wel leuk, maar niet ontzettend interessant. Het boek begint met wat informatie over hoe het misging tussen Vera en Casper en de reis van Vera naar Mariska. Dan volgend de eerste dagen bij de Van Zijls thuis. Allemaal best leuk om te lezen, maar het raakte mij niet. Het wordt pas spannender als Casper naar het huis van de familie Van Zijl gehaald wordt. Vanaf daar neemt het boek een verrassende wending die uit een heel onverwachte hoek komt. De laatste hoofdstukken hebben zelfs iets weg van een thriller. - Iris Wetzels

Anita van Anita's Dagboek is een blogvriendin en schrijft zelf ook. Ze schreef al eerder recensies over Goede Hoop en Thuisgekomen en ik word altijd erg blij van haar reacties op mijn boeken.
Zij heeft een heel andere mening over het begin van het boek. "Het verhaal opent zich als een deur die gastvrij voor je open wordt gezet. Het zegt: kom maar binnen."
Ook zij concludeert: "[...] Het is een verhaal dat zowel de lezer die van romantiek houdt als de lezer die van detectives houdt zal aanspreken."(de rest van haar recensie is hier te lezen)


Op Hebban.nl verscheen ook een recensie. Alles onder controle kreeg van Diane Kooistra drie sterren.
"Toch blijft het verhaal boeien omdat het idee dat er iets niet klopt steeds weer gevoed wordt. Een hele mooie manier van de auteur om de lezer bij de les te houden. De lezer bladert dan regelmatig terug om feiten te checken en eigenlijk doet Vera dat ook in dit verhaal. Op de juiste momenten worden er puzzelstukjes uit het verleden losgelaten en aan het einde vormen die een compleet verhaal waar best veel diepgang in zit. De chaos waar de georganiseerde Vera in terechtkomt, de verhalen die niet kloppen, maken dit boek niet saai. "

Geen opmerkingen:

Een reactie posten