woensdag 18 februari 2015

nieuwsbrief :: februari 2015

Schrijven is een eenzaam beroep. Er is dus niets leuker dan af en toe wat collega’s te ontmoeten en daar gezellig mee te praten over ons vak. Dat was voor mij het hoogtepunt van de dag die heel toepasselijk op Valentijnsdag door het Valentijngenootschap werd georganiseerd in de Openbare Bibliotheek Amsterdam. Voor mij en de andere leden van het genootschap begon de dag met een inloop en koffie (en kletsen), gevolgd door de officiĆ«le jaarvergadering en weer koffie (en kletsen). Daarna hadden we een gezellige lunch (met –u raadt het al- veel gezellig geklets), gevolgd door een meet & greet met onze Vrienden van Valentijn (wat dat inhoudt? kijk hier voor meer informatie), waar ik een paar lezers mocht ontmoeten.

Valentijnprijs

Daarna was het tijd voor de officiĆ«le prijsuitreiking. Normaal gesproken zou ik daar alleen als toeschouwer aanwezig zijn geweest, maar ik reageerde op een oproepje op facebook en mocht voor Hebban de verslaggever uithangen. Het verslag en de foto’s zijn hier te vinden.

Bij deze wil ik Thea Zoeteman en Marjan van den Berg nogmaals feliciteren met hun prijs.
En iedereen die wel op mij gestemd heeft bedanken ;-)

Onderstaande foto heb ik niet ingeleverd, maar een nieuwsbrief zonder plaatje is ook maar saai en deze was wel erg leuk. Aangezien het niet de bedoeling was dat er twee prijswinaars waren (maar beide dames hadden exact hetzelfde aantal stemmen), moesten ze samen de prijs in ontvangst nemen. Dit was (denk ik) het moment waarop Marjan verzuchtte: "Had ik toch mijn ijzerzaag mee moeten nemen!”

extravalentijn (Large)

Alles onder controle

Verder heb ik niet veel te vertellen. Mijn redactrice en ik zijn begonnen met het controleren van het manuscript van Alles onder Controle. Dat is het minst leuke deel van het schrijfproces, maar wel belangrijk.

Boek 10

Daarnaast begint mijn volgende boek eindelijk een beetje vorm te krijgen. Ik meld al maanden dat ik ermee bezig ben, maar de waarheid is dat het steeds niet erg vlotte. Ik denk dat de wetenschap dat het mijn tiende boek was ook wel meespeelde. Maar nu beginnen de hoofdpersonen te leven en begin ik te snappen waar het verhaal naar toe wil. Ik heb zelfs al een titel bedacht, maar het duurt nog heel even voor ik die bekend mag maken.

Dat was het wel zo'n beetje voor deze maand. Volgende maand beter, dan heb ik (hopelijk) een sneak preview van Alles onder Controle.

handtekening

Meer updates? Volg me op facebook
Deze berichten via mail ontvangen? Vul je emailadres in op deze link.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten