maandag 12 januari 2015

nieuwsbrief :: januari 2015Mijn jaar begon zoals het vorige jaar eindigde: gezellig en druk. Na een reeks fijne feestdagen reden we nog “even” met een volle auto (7 personen) naar Durham voor de graduation van een dochter. Met alle dingen die ik daarvoor moest regelen kon 2015 voor mij pas beginnen toen we weer thuis waren. Maar toen moest ik eerst nog even een paar dagen uitzieken van een griepje. En daarom begon het jaar voor mij eigenlijk pas maandag de 12e.
Ach ja, zo gaat dat. In ieder geval ben ik nu weer op de been en klaar voor een jaar vol nieuwe schrijfuitdagingen.

Poirot

Vorig jaar deed ik mee met een schrijfwedstrijd. Dat doe ik niet vaak – ik heb tenslotte al meer dan genoeg schrijfwerk – maar het onderwerp sprak me aan. Vanwege het uitkomen van een nieuw boek over Agatha Christie’s schepping Hercule Poirot organiseerde Hebban een Hercule Poirot verhalenwedstrijd. Mensen die me al wat langer volgen, weten dat Agatha Christie één van mijn favoriete schrijfsters is. Ik heb bijna al haar boeken en herlees ze regelmatig. Vandaar dat haar pedante Belgische detective bijna moeiteloos uit mijn toetsenbord vloeide. Ik haalde met mijn verhaal de shortlist en behoorde daarmee tot de beste acht. Helaas eindigde ik niet bij de eerste vijf, die in een e-boek dat door Hebban verspreid gaat worden terechtkomen, maar gelukkig heb ik zelf ook een website.
Wie nieuwsgierig is naar mijn verhaal kan het dus gewoon hier downloaden: Poirot en de vrouw die niet bestond (pdf of epub).

Lidy van de Poel

LVDP520 De Favorietroman met mijn nieuwste verhaal over Lidy van de Poel ligt nu in de winkels. Downloaden als e-book kan ook via deze link.

Overal blauwe plekkenTe veel hooi op de vork
Struikelend over de rommel in de kamer bereikte ze het bed en ze trok het jongetje overeind. Was hij dood? Kon dat zomaar? Of was hij in coma? En waar bleef Bert? Ze bleelf met Jip in haar armen zitten terwijl de tranen over haar wangen liepen.
Bert kwam binnen. “ Wat is er? Oh nee!” Hij liep naar haar toe en tilde zijn zoon uit haar armen. “Wat moeten we doen?”
“Ik weet het niet, ik weet het niet. Ik weet helemaal niets meer.”Week van het romantische boek

Ook zo’n liefhebber van liefdes-, familie- of streekromans? Het Valentijngenootschap is opgericht om te zorgen dat de media meer aandacht aan dit genre gaan schenken. Eén van de dingen waarmee we dat willen bereiken is het aanwijzen van een week waarin het romantische boek extra aandacht krijgt. En welke week is daarvoor nu meer geschikt dan de week voor Valentijnsdag? De week van het romantische boek wordt dan ook gehouden van 7 tot 14 februari. In die week zullen verschillende auteurs een lezing of signeersessie organiseren. De voorlopige agenda vind je hier.
Zelf ben ik in die week ook beschikbaar, al heb ik nog geen concrete afspraken. Mocht je mij en/of één van mijn collega’s willen boeken, neem dan vooral contact op! (niet alleen voor boekhandels en bibliotheken overigens. We komen overal waar we onze lezers kunnen ontmoeten, denk ook aan (vrouwen)verenigingen, bejaardenhuizen of andere evenementen)

Valentijnprijs

Op 14 februari wordt de week afgesloten met een bijeenkomst in de Openbare Bibliotheek Amsterdam, waar de eerste Valentijnprijs uitgereikt. Kijk hier wie er genomineerd zijn en hoe je kunt stemmen.

handtekening

Geen opmerkingen:

Een reactie posten