woensdag 17 december 2014

nieuwsbrief :: december 201420131228 (2) (Large)Ik ben dol op december, maar mensen, wat verkijk ik me altijd op hoeveel ik kan doen in die paar weken...
Gelukkig heb ik geleerd dat het leuk is om voorpret te hebben en plannen te maken, maar dat het even leuk is om uiteindelijk diep adem te halen, los te laten en de todo-lijst de deur uit te gooien.
Want die hele feestmaand draait wat mij betreft toch om genieten, liefst met zoveel mogelijk mensen om me heen. En dat is dan meteen de reden waarom het kerst e-boekje dat op de planning stond zal moeten wachten tot volgend jaar. En waarom deze nieuwsbrief aan de late kant is. Ik zit weer eens in tijdnood. Zodra ik mijn maandelijkse nieuwtjes voor jullie op een rijtje gezet heb, ga ik (eindelijk) die kerstboom eens neerzetten. En de rest van al mijn plannen? Die mogen wachten tot volgend jaar. Of tot ik ineens toch nog zin krijg om er iets mee te doen. ;-)

Kerstverhaal

Eén van de dingen die ik liever niet wilde schrappen was het jaarlijkse (maar vorig jaar lukte het ook al niet) Kerstverhaal. Gelukkig vond ik in mijn archieven een vergeten opzetje dat ik vrij snel af kon werken. Het is weer een heerlijk ouderwets sentimenteel verhaal geworden, zoals dat (in mijn ogen dan) hoort met Kerst.

Thuis

'Een kerstboom? Ik weet het niet. Het heeft zo weinig zin hier.' Bij het zien van de teleurgestelde uitdrukking op het gezicht van haar man, haalde Diana haar schouders op. 'Het is toch zo?'
'Ik zie het probleem niet.'
'Ik had me er zo op verheugd om deze kerst al in ons nieuwe huis door te brengen. Heb je gezien wat ik wilde doen met de kerstversiering? Een enorme boom in de hal en in iedere kamer een kleine. En allemaal in een andere stijl, die past bij de inrichting van de kamers.'
'Er komt iedere dag een kamer bij in die denkbeeldige villa van jou.'

Weten hoe het verder gaat? Downloaden kan hier: pdf - epub
Meer kerstverhalen? Kijk hier voor de complete lijst met korte (kerst) verhalen van voorgaande jaren.

Recensie

The Bookgirl plaatste een gastrecensie over Erfgoed die precies aangeeft wat ik hoop te bereiken met mijn boeken. Het is misschien geen grote ambitie, maar ik vind het een enorm compliment als mensen zeggen dat mijn boeken voor een paar uurtjes ontspanning gezorgd hebben.
“De roman leest gewoon heerlijk ontspannend weg, lekker bij openhaard met een pot thee en chocolaatjes. Of gewoon bij de verwarming met een plaid op de bank. Ik geef toch nog 3 sterren. Voor het feelgood gevoel.”

Interview

Het Valentijngenootschap plaatste een interview met mij op hun website. Leuke vragen, hopelijk ook leuke antwoorden ;-)

Nieuw boek

De fondslijst is verschenen en dus mag ik eindelijk de cover, de titel en de samenvatting van mijn nieuwe boek bekend maken.


Alles onder controle

Eigenlijk is het niets voor Vera Meier om spontaan een bezoekje aan een oude vriendin te brengen. Ze houdt van orde en regelmaat en zou het liefst haar hele leven tot op de minuut plannen, maar het lijkt wel of de ene onregelmatigheid de andere meebrengt. Haar relatie is voorbij, ze heeft ontslag genomen en ze besluit zelfs vrij onverwacht voorlopig bij Mariska en haar familie te blijven om te helpen met de verzorging van Mariska’s zieke vader.
Het duurt niet lang voor Vera het gevoel begint te krijgen dat er dingen niet kloppen. Ze wijt het aan het totale gebrek aan regelmaat in het huis, maar na een tijdje begint ze toch te vermoeden dat er meer aan de hand is. Dat ze daarnaast ook nog worstelt met haar nog niet verwerkte gevoelens voor haar ex en een groeiende sympathie voor Mariska’s neef, zorgt voor meer onrust dan haar lief is.


'Alles onder controle' staat gepland voor mei 2015 (maar dat kan dus nog anders uitpakken).
Nieuwsgierig naar de boeken van mijn collega’s? De fondslijst is hier te downloaden.

En verder

... wens ik iedereen heel fijne feestdagen en een gelukkig 2015!handtekening

Geen opmerkingen:

Een reactie posten