woensdag 17 december 2014

Goede doelen

Dit is dé tijd om na te denken over goede doelen en giften. Natuurlijk heeft iedereen zo zijn vaste doelen en donaties. Dat is bij ons niet anders. En hoewel je het zoveel mensen zou gunnen, kun je je geld nu eenmaal maar één keer weggeven. Maar wist je dat er ook manieren zijn om zonder extra kosten goede doelen te steunen?
Ik heb er een aantal op een rijtje gezet.

Nuon Exclusief punten
Klanten van Nuon ontvangen maandelijks klanten punten als dank voor hun klandizie. Daar kun je leuke dingen mee sparen, maar het kan ook uitgegeven worden aan een goed doel.  Voor 250 punten wordt een gezin in Mali voorzien van zonne-energie.
https://www.nuonexclusief.nl/punten/Detail/steun-het-goede-doel 

Airmiles
Volgens mij bij bijna iedereen wel bekend, maar het hoort wel in dit rijtje thuis: ook airmiles kunnen gespaard worden voor goede doelen. Je kunt eenmalig je gespaarde punten doneren, maar ook automatisch alles sparen voor het doel van je keuze.
https://www.airmiles.nl/inwisselen/Paginas/goede_doelen.aspx

De punten die je met de Kruidvat-klantenkaart spaart kun je ook doneren aan een goed doel (als ik het goed onthouden heb gaan die punten naar Orange Babies), maar ik moet eerlijkheidshalve toegeven dat ik die klantenkaart zelf niet heb.

Flying Blue
Als (vaste) klant van KLM/Air France kun je je inschrijven voor Flying Blue. Dat levert pas echt voordelen op als je heel veel vliegt, maar je kunt wel de gespaarde miles doneren aan een goed doel.
http://www.klm.com/travel/nl_nl/flying_blue/spend_miles/aircares_donations/index.htm

Douwe Egberts punten
Ook zoveel punten in een laatje verzameld en nog steeds niet genoeg om er iets nuttigs mee te kopen? Doneer ze via de Lionsclub aan de voedselbanken.
http://www.lionshelpen.nl/

Online winkelen?
Kijk eerst eens bij Sponsorkliks of je favoriete winkel er bijstaat en steun op die manier een goed doel.  Als je bovenstaande link gebruikt gaan de donaties naar stichting Bulungi, een kleinschalige stichting die zich inzet voor gehandicapte kinderen in Uganda.


Als afsluiter nog even dit filmpje. Best confronterend als je erover nadenkt hoe je zelf zou reageren.

Heb je nog aanvullingen? Dan hoor ik het graag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten