donderdag 4 december 2014

deze week :: weer thuis

20141127 (Small)

donderdag 27 november
De kat is zo blij dat ik weer thuis ben, dat hij niet van mijn schoot te slaan is. Niet dat ik dat zou doen. Ik heb hem ook gemist en ik was zo bang dat we hem niet meer terug zouden zien (hij is minstens 20, dus die 9 levens zijn echt wel op)

20141128 (Small)

vrijdag 28 november
Erwtensoep koken voor het Sinterklaasfeest morgen. Fijn in mijn eigen keuken een oud-Hollands gerecht maken (heimwee gehad? eh… beetje wel dus)

20141129 (Small)

zaterdag 29 november
Twaalf mensen in een kleine huiskamer, twaalf keer zes (zeven, acht?) gedichtjes. Heel veel lachen, heel veel rommel, heel veel gezelligheid. Sinterklaas zoals het (in mijn ogen) hoort te zijn.

20141201 (Small)

maandag 1 december
Hij verloor zijn laatste tand. En blijkbaar is dat een enorme opluchting, want hij slaapt rustiger en eet ineens veel beter.

20141202 (Small)

dinsdag 2 december
Ik ben dit jaar eens op tijd met de kerstkaarten. Als ik morgen tenminste niet vergeet kerstzegels te kopen (spoiler: vergeten!)

20141203 (Small)

woensdag 3 december
Na een dagje strompelen* door de stad (eigenlijk twee, gisteren ook al) voor Sinterklaascadeautjes ben ik wel toe aan een degelijke maaltijd. Spruitjes. Vind ik eigenlijk niet eens lekker, maar het is zo fijn winters. Rechts alweer erwtensoep in wording, want we gaan vrijdag nog een keer Sinterklaas vieren (met z'n vijven deze keer).

*Ik heb op Curaçao chikungunya opgelopen. In het kort: een virus dat wordt overgebracht door de tijgermug, lijkt op knokkelkoorts, maar langer duurt, vooral qua gewrichtspijnen (arthritis). Dit is mijn zevende week. Dat ziet er ongeveer zo uit (link gaat naar grappig, maar helaas realistisch filmpje op youtube).

8 opmerkingen:

 1. Leuk dat je weer terug bent, balen van die tijgermug. Hoop dat het snel overgaat. Of is het iets wat blijft terugkomen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De ziekte zelf duurt ongeveer 10 dagen, de arthritis kan maanden of jaren duren. Hoe langer het duurt, hoe meer kans dat het niet meer overgaat. Maar ik heb gehoord van mensen die na twee maanden ineens opknapten, dus we hebben nog hoop. En anders zullen we ermee moeten leren leven.

   Verwijderen
 2. Fijn dat je weer terug bent. Wat een rotsouvenir heb je meegenomen! Wat een ellende die chikungunya. Het filmpje is wel erg grappig, dat dan weer wel.
  Ik hoop dat het de Curacao beleving niet teveel in de weg heeft gestaan.

  Wat een opluchting dat poezebeest nog leeft en dat hij je niet vergeten is. Twintig is een hele leeftijd voor een kat. Kon je nog wel pakjes in- en uitpakken met de kat in de buurt :-) Die van ons ging gisteren steeds op het pakpapier liggen, dus sommige pakjes zijn een beetje kreukelig ingepakt. Ach, bij zesjarigen zit het pakpapier er toch nooit lang om.

  Je erwtensoep zit er heerlijk uit. Laatst heb ik spruitjessoep gehad. Ik zou het normaal niet gekozen hebben, maar het zat in het weekmenu bij een restaurant. Het bleek verbazend lekker!

  Ik hoop dat je spoedig herstelt. Hoeveel weken staan er voor?
  Fijne Sinterklaas morgen. Wij vieren het morgen ook. En we hebben het vorige week gevierd bij mijn ouders. Mijn moeder noemde het 'ouderwets gezellig'. Ze geniet zo van die familiebijeenkomsten.

  groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja, mede door die ziekte (en nog wat andere dingen) was het deze keer wel even een zet-die-roze-bril-af ervaring. Het was in ieder geval erg leerzaam.
   De ziekte zelf duurt ongeveer 10 dagen, de arthritis kan maanden of zelfs jaren duren. Ik heb gehoord van mensen die na twee maanden ineens opknapten, dus we hebben nog hoop. En anders moeten we er maar mee leren omgaan. Het went ;-)
   Jij ook fijne Sinterklaas gewenst!

   Verwijderen
 3. Pot jan drie dubbeltjes!
  En ik ben normaal niet van het mopperen!
  Loop je zomaar zoiets rots op.
  Heel veel sterke en we hopen mee dat het maar snel over mag gaan.

  Overigens: lekker uitziende erwtensoep en heerlijke rotzooi van pakjesavond( ik heb er ook zin in).

  Fijne dagen, groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Ik probeer er maar om te lachen, al werd ik gisteren in het winkelcentrum ingehaald door een mevrouw met een rollator. Maar ik heb nog steeds hoop dat het tijdelijk is.
   Jij ook fijne dagen!

   Verwijderen
 4. Heyyyy Geertrude, eindelijk weer eens gelezen bij je, nergens tijd voor momenteel :( maar begrijp dat je weer 'weg' bent geweest?? Wat heerlijk maar wat een waardeloze steek heb je opgelopen, ik hoop maar dat je er helemaal van geneest en dat het geen vervelend staartje blijft hebben, duimduimduim!
  Lieffffffff je kat, tuurlijk missie blij dat je er weer bent :) en fijn dat het een gezellig avondje was :)
  Liefssss Marie-Anne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, we zijn 10 weken (!) op Curaçao geweest. Maar thuis zijn is ook wel weer fijn ;-)

   Verwijderen