maandag 10 november 2014

nieuwsbrief :: november 2014En toen was het alweer tijd voor een nieuwsbrief. De afgelopen maand was een heftige. Laten we het er maar op houden dat ik een hoop levenservaring heb opgedaan die ik weer in mijn boeken kan gebruiken. Proberen zaken te doen met onbetrouwbare types, een tropische ziekte waardoor je ineens weet hoe het voelt als je negentig bent en je gewrichten niet meer mee willen werken... ik heb het allemaal meegemaakt.
Maar gelukkig waren er ook positieve dingen en we zijn van plan om flink te genieten van onze laatste weken op het eiland.


Biblionrecensie Thuisgekomen


Het blijft een spannend moment omdat de Biblionrecensie nu eenmaal automatisch op allerlei plekken wordt overgenomen. Maar hij was weer positief en ik kan weer opgelucht ademhalen. Vooral die laatste zin vind ik fijn, want dat zijn wel twee heel grote namen om mee vergeleken te worden!

Stella’s man verdween vijf jaar geleden na een auto-ongeluk. Stella houdt een slepend been over aan het ongeluk en de onzekerheid of Laurens nog leeft. Ze woont in het huis van haar overleden ouders en heeft enkele opdrachten als vormgeefster. Wegens geldgebrek stemt ze in met het idee van haar vriendin Mona om Berend met vijf kinderen in huis te nemen. Berend is weduwnaar en drie van de kinderen zijn van zijn zus die psychische problemen heeft. Stella denkt Laurens weer te zien, maar krijgt ook gevoelens voor Berend. Dit is vrij verwarrend voor haar en ze zet dan ook alles op alles om erachter te komen wat er nu echt met Laurens gebeurd is. Berend, die advocaat is maar in de softe sector werkt, helpt haar daarbij. Het boek leest vlot. Het karakter van de rustige, verlegen Stella wordt goed uitgewerkt. Enkele toevalligheden en onjuistheden in de tijd, verstoren het verhaal niet. Verweij (1971) schreef diverse romans. Voor liefhebbers van Hetty Luiten en Gerda van Wageningen. - Iris Stekelenburg-van Halem

Bibliotheken


Het verschijnen van de Biblionrecensie valt ook samen met de bestelling van de bibliotheken. Als het goed is, kun je Thuisgekomen binnenkort ook lenen. Is hij bij jouw bibliotheek niet in de collectie opgenomen en wil je hem toch graag lenen? Bij veel bibliotheken kun je een aanschafsuggestie doen.

Boek 9


De cover is inmiddels klaar en ik ben nog wat kleine dingen aan het veranderen. Ja, het blijft een beetje bij hinten en niets loslaten, maar ik heb nu eenmaal de afspraak dat ik pas met details mag komen als de fondslijst er is. En die is er nog niet. Nou goed, een heel klein stukje van de cover dan. Als je goed kijkt, kun je raden wat het beroep van de hoofdpersoon is...En verder:


:: ben ik bezig met een paar korte verhalen. Mijn idee is om een serie te schrijven die zich afspeelt in één straat en er het komende jaar iedere maand één te plaatsen. Of dat haalbaar is weet ik niet, want ik heb nog heel veel ander schrijfwerk, maar ik ben er in ieder geval eindelijk (na twee jaar erover nadenken) aan begonnen.

:: komt er hoogstwaarschijnlijk volgende maand in ieder geval weer een nieuw kerstverhaal online.Dat is toch wel een soort jaarlijkse traditie inmiddels (hoewel ik vorig jaar overgeslagen heb).

:: staan er twee boeken van mij (Erfgoed en Tegenstelling) op de longlist voor de Valentijnsprijs 2015. Dat is geen verdienste, hoor, die zijn door mijn uitgever aangemeld, samen met een hele reeks andere boeken die in dezelfde tijd verschenen zijn. In totaal staan er 79 boeken op de longlist. In januari horen we wie er op de shortlist komt. Daarna wordt er door het publiek en door Vrienden van Valentijn een winnaar gekozen. Mocht ik op de shortlist komen, dan ga ik iedereen die ik ken lastig vallen om op me te stemmen. Jullie zijn dus alvast gewaarschuwd ;-)
De week van 7 tot en met 14 februari is uitgeroepen tot Week van het Romantische Boek. In die week zal er van alles in het kader van het romantische boek georganiseerd worden. Op 14 februari zal de week worden afgesloten in de Openbare Bibliotheek Amsterdam met onder andere de prijsuitreiking voor het beste romantische boek.


handtekening

Geen opmerkingen:

Een reactie posten