maandag 13 oktober 2014

Even pauze
Ik lag weer eens onder een palmboom (een andere dan die waar ik meestal onder lig deze keer, maar dat is op de foto niet te zien), toen ik bedacht dat ik een foto moest maken voor mijn blog. En toen ik dat gedaan had bedacht ik dat ik eigenlijk wel weer eens een tijdje niet steeds met mijn hoofd bij dat blog wilde zitten. Want zo werkt dat bij mij, ik post misschien niet vaak, maar ik denk er wel voortdurend over na. Is dit leuk om te vertellen, is dat niet te privé, vinden mensen zus of zo eigenlijk wel boeiend en moet ik hier niet gauw een foto van maken?

Ik beleef dus eigenlijk een groot deel van mijn leven met een blogbril op. En daardoor zit mijn hoofd te vol voor andere dingen. Ik heb zoveel plannen op schrijfgebied (vervolgverhaal, korte verhalen serie, meer boeken), maar mijn gedachten gaan altijd weer naar die foto's en die blogtekstjes. Vroeger kapte ik er gewoon mee als ik het weer eens zat was. Dat luchtte wel enorm op, maar dat wil deze keer toch maar niet doen. Ik heb nu meer volgers en lezers dan ooit (al blijft het bij een klein beetje vergeleken met een hoop anderen) en die kan ik toch niet zomaar zonder waarschuwing laten zitten.

Iets minder definitief dan maar?
Een blogpauze voor onbepaalde tijd. Dat lijkt me wel wat. Ik ga een paar maanden zonder blogbril genieten van het (ik wilde bijna schrijven: mijn, maar dat klopt natuurlijk niet) eiland en ik hoop dan tijd over te hebben om me eens te richten op al die andere plannen.

Mensen die op de hoogte willen blijven van schrijfnieuws kunnen me vinden op mijn website (stiekem ook gewoon een blog en dus ook te volgen via blogger, bloglovin etc.) en ik zal het hier laten weten als één van die andere plannen van de grond komt.

Iedereen heel erg bedankt voor het lezen en reageren en wie weet (over een paar maanden weer) tot blogs!

5 opmerkingen:

 1. Een blog-sabatical. Goede keuze!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tot ziens!
  Met mooie verhalen , vast en zeker.

  groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als je maar wel weer terug komt ;-)

  Ik herken het wel. Het kan knap vermoeiend zijn om altijd in blogjes te denken. Volgens mij hebben Sylvia Witteman en Aaf Brandt Corstius ook wel eens gezegd dat het heel makkelijk lijkt zo'n column schrijven, maar de je de hele dag door aan het denken bent 'zit hier een column in?' 'kan ik dit gebruiken voor een stukje?'.
  Veel ontspanning en inspiratie gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen