maandag 1 september 2014

zondag 31 augustus


 De dag begon goed, qua weer.


Maar al snel werd het zo. Jammer. Maar ik moet toch nog heel veel werk van vorige week inhalen.


Weer 2000 erbij. Dat is inderdaad wel ok.


Aan het einde van de dag nog even de tuin in om andijvie te oogsten. De krulandijvie is een beetje raar uitgegroeid met al die regen, maar het smaakt nog best.


De bieslook staat weer in bloei.


En ik denk dat we deze toch echt binnenkort moeten oogsten.


Dat is maar goed ook, want mijn drie-zusters-perkje (waar mais, bonen en courgette elkaar zouden moeten helpen) is een puinhoop. Eigenlijk heeft alleen de courgette voordeel van deze regeling, want de bonen hebben het helemaal amper gedaan en de mais is klein en knakt steeds (maar ik moet wel eerlijk zeggen dat ik pas na mijn enhousiaste alles-in-een-keer-zaaien-actie las dat je eigenlijk eerst de mais moet laten opkomen en dan pas de rest erbij zetten).


Ik vind nog drie courgettes, die ik wel wat eerder had mogen oogsten (maar de koelkast ligt nog vol).


Mooie lucht. Gaat nooit vervelen.


Ik besluit ijverig te zijn en meteen de courgettes, ook die uit de koelkast, in stukken te snijden en in te vriezen. Dan blijkt dat ik te lang gewacht heb, de helft van de oude courgettes is zo uitgedroogd dat ik ze niet eens kan schillen. Dat zal ook niet echt eetbaar meer zijn, dus ik gooi ze - met pijn in mijn hart - weg.


Gelukkig heb ik daarna evengoed nog 2,5 kilo courgette voor in de vriezer. En de grootste van de oogst van daarnet ligt in de koelkast. Die gaat morgen in de soep.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten