donderdag 7 augustus 2014

In mijn keuken

Deze week:

:: was bijna alle groente die we aten eigen oogst

20140807 (2) (Small)

20140807 (5) (Small)

20140807 (7) (Small)

20140807 (8) (Small)

20140807 (9) (Small)

20140807 (11) (Small)

:: besloten we dat dit probeersel voldoende geslaagd is om het te delen: wij gebruiken al een tijdje geen (belachelijk duur en meestal suiker bevattend) glutenvrij paneermeel meer, verkruimelde rijstwafels werken ook prima (1 rijstwafel per 100 gram gehakt).

20140807 (3) (Small)

20140807 (4) (Small)

:: en experimenteerde ik met courgette, want voorlopig heb ik nog heel wat te verwerken. Dit gerecht is voor herhaling vatbaar (ui en prei gefruit met een scheut ketjap manis en een theelepel sambal, daarna courgette in blokjes erbij, later rijst en zalmfilet erdoor geroerd).

20140807 (10) (Small)

(vraagje: ik twijfel dus jullie mogen het zeggen, willen jullie volledig uitgewerkte recepten van mijn kookexperimenten -zoals ik dat vorig jaar deed- of waren bovenstaande aanwijzingen voldoende? Ik vond het namelijk best leuk om die recepten uit te werken, maar vraag me tegelijk af of het met mijn simpele kooksels niet een beetje overdreven is) 

Ingrediƫnten:

1 ui
1 prei
ketjap manis
1 theelepel sambal
olie
1 courgette
2 zalmfilets (Lidl diepvries, 125 gram per stuk)
rijst

Verhit de olie en fruit de ui en de prei met een scheut ketjap en een theelepel sambal. Roer daarna de (geschilde en in blokjes gesneden) courgette erdoor en laat zachtjes stoven.
Kook de rijst zoals je dat gewoonlijk doet en bak de zalmfilets.
Als de courgette zacht is, de rijst en zalmfilet (in stukjes gesneden) erdoorheen roeren.

Eet smakelijk!

(printbare pdf-versie staat hier)

8 opmerkingen:

 1. Ik ben dol op recepten en hoe simpeler hoe beter! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo je bent weer aardig bezig en wat een mooie oogst uit je tuin. zoveel heb ik niet , maar kan wel iedere dag wat sla plukken. Morgen ga ik pesto maken , de basilicum doet het goed.
  Vanavond peren gestoofd van peren die we samen met kleinzoon gezocht en geplukt hebben , takken hingen zo laag. Wel vroeg in het jaar. Zo keutel ik wat aan , ben blij dat het hier geregend heeft , want ondanks dat er veel dorpen en steden wateroverlast hebben gehad , hebben wij weinig buien gehad.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Basilicum deed het bij mij dit jaar helemaal niet. Jammer, want ik ben dol op pesto. ;-)
   Inderdaad vroeg voor peren, dat zal wel komen door de warme winter. Die buien zijn inderdaad een beetje oneerlijk verdeeld. Ik heb moeten sproeien terwijl in andere delen van het land hele wegen overstroomden...

   Verwijderen
 3. Kom maar op met die recepten hoor,vind ik altijd leuk!

  Groetjes,
  Wendy

  BeantwoordenVerwijderen