vrijdag 1 augustus 2014

Een rondje Groot-Brittannië :: dag 7, 8 en 9

Dag 7 – Durham :: Weardale :: Lake District :: Harrogate


We ontbeten met dochter en namen daarna toch echt afscheid. Eigenlijk hadden we nu richting het zuiden moeten rijden, maar we besloten een omweg te maken om door het Lake District te touren. Dat was op zich een goede keuze, want het is een prachtig gebied. We reden onze eerste bergpas met deze auto en vooral echtgenoot vond dat heerlijk (er zijn nu vage plannen om volgend jaar naar de Alpen te gaan). Maar het was er ook enorm druk, want ook voor de Engelsen zelf is het een populair vakantieplekje. Stoppen onderweg was dus nauweijks mogelijk, omdat alle parkeerplaatsen overvol waren. Vandaar veel foto’s vanuit de auto.

20140725 (1) (Small)

20140725 (2) (Small)

20140725 (3) (Small)

20140725 (4) (Small)

20140725 (5) (Small)

20140725 (6) (Small)

20140725 (7) (Small)

20140725 (8) (Small)

We hebben niet eens geprobeerd een camping te vinden in het Lake District. Daarvoor reden we toch maar een stukje zuidelijker en oostelijker, zodat we de volgende dag vrij gemakkelijk de snelweg konden nemen. Bij de receptie van deze camping wezen ze ons erop dat we lopend de lokale pub konden bereiken, wat we deden en waar we heerlijk gegeten hebben (roast of the day en Yorkshire pudding).

Dag 8 – Harrogate :: Canterbury :: Ashford


Nu was het toch echt tijd om naar het zuiden te vertrekken. We maakten dus vooral kilometers en geen foto’s.
Behalve deze dan, de Westgate in Canterbury.

20140726 (Small)

We vonden – na even zoeken -  een camping bij Ashford en gingen vroeg naar bed, want je wordt toch knap moe van snelwegrijden (zeker als je in de file terecht komt).

Dag 9 – Ashford :: Dungeness :: Dover :: Folkestone :: Calais :: Rotterdam


Omdat we pas ‘s middags een plekje op de trein door de Kanaaltunnel hadden, deden we nog een rondje in Kent.
We begonnen met een mooie rit langs de kust, die eindigde bij de vuurtorens van Dungeness. De eerste foto is de huidige vuurtoren, de tweede is ruim honderd jaar oud, maar niet meer in gebruik.

20140727 (1) (Small)

20140727 (2) (Small)

20140727 (3) (Small)

20140727 (4) (Small)

20140727 (5) (Small)

Daarna reden we verder naar Dover, waar ik hoopte een glimp op te vangen van de krijtrotsen. Dat lukte.

20140727 (6) (Small)

20140727 (8) (Small)

20140727 (9) (Small)

20140727 (10) (Small)

Ik probeerde een foto van het kasteel te maken, maar dat bleek onmogelijk. Dit was mijn beste kans, maar het nadeel van een pocketcamera (wegens ruimtegebrek had ik mijn spiegelreflex niet meegenomen) is dat hij soms precies niet scherpstelt op wat jij wilt. Maar het resultaat is wel artistiek, vind ik ;-)

20140727 (7) (Small)

Hierna hadden we het wel gezien en reden we naar de tunnel. We waren bijna twee uur te vroeg, maar mochten mee op de eerstvolgende trein.

20140727 (11) (Small)

Wat goed uitkwam, want in België kwamen we in zwaar noodweer en lange files terecht. Uiteindelijk namen we een andere route naar huis, waar het rustiger en droger was en waren toen toch nog op een redelijke tijd thuis.
En toen was ons weekje voorbij. Vermoeiend (want (mee)rijden kost meer energie dan je denkt en ik slaap niet zo best in een tent), maar heerlijk. De zigeuner in mij is weer helemaal wakker en nu we eenmaal weten dat rondtrekken met deze auto best gaat, dromen we al van de volgende reis…

6 opmerkingen:

 1. Laat je me bij de volgende reis opnieuw meegenieten?
  Voor hoe lang is het afscheid van je dochter?
  Is ze voor een jaar daar, of voor een hele studie-periode?

  groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Natuurlijk laat ik jou (en de rest van mijn bloglezers) dan meegenieten!
   Dochter was daar voor een jaar, om haar master in Translation Studies te halen. Ze is nu bezig met de afronding (het schrijven van een dissertatie) en komt begin september naar huis, tenzij ze een betaalde plek voor een PhD (doctoraalonderzoek) kan vinden, maar dat is in haar vakgebied niet zo gemakkelijk. Als ze een leuke baan in Groot-Brittannië kan krijgen, wil ze ook wel blijven, trouwens. ;-)

   Verwijderen
 2. Vanmorgen alle stukjes over je reis in een keer gelezen. Wat een prachtige omgeving. Ik krijg - een beetje laat - ook zin om in Durham te studeren.
  Ik moest wel lachen om die camping-stress. Heb je eindelijk een camping gevonden en dan staat er onder : no tenting.
  Het begrip kende ik niet, maar uit een de reactie van een van je lezeressen begrijp ik dat met een tentje kamperen 'tenting' heet.
  In ieder geval, jullie mochten daar gewoon staan.

  Engeland heeft iets magisch met al die kerken, cathedralen, kastelen, ruïnes. Een omgeving bomvol geschiedenis.

  En nu weer lekker slapen op een comfortabel bed :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, Durham en omgeving zijn absoluut de moeite waard. Ik heb me ook al afgevraagd of zo'n studie in het buitenland in mijn tijd niet mogelijk was geweest ;-)
   No tenting... het was niet de enige camping waar dat bordje stond. We mochten er ook niet op, maar gelukkig was er een andere in de buurt.
   Ons eigen bed voelde inderdaad wel erg lekker ;-)

   Verwijderen
 3. Oh wat een heerlijkheid om zo mee te kunnen gaan :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is grappig, ik dacht dat ik te oud begon te worden voor zowel dit soort reizen als dit soort opgewonden verslagen (ik schreef ooit vijf lange opgetogen stukken over onze reis door Italië), maar het blijft leuk ;-)

   Verwijderen