donderdag 3 juli 2014

Regenboog om mijn nek

20140703 (1) (Large)

20140703 (2) (Large)

20140703 (3) (Large)

Van de dochters (nou ja, eigenlijk van Sinterklaas) kreeg ik vijf bollen wol in felle kleuren. Net niet alle kleuren van de regenboog, maar het kwam aardig in de buurt. Ik was er blij mee, maar had wat moeite om te bedenken wat ik ermee wilde. Ik begon aan een kussenovertrek, zette daarna een kindertruitje voor KAS op, trok dat weer uit, breide twee vierkantjes voor KAS en maakte uiteindelijk een muts in één kleur.

En toen begon het creatieve deel van mijn hersenen eindelijk weer te werken. Ik zette een stuk of 300 steken op (ben vergeten ze te tellen) en breide alleen maar recht, waarbij ik voor iedere naald een nieuwe kleur pakte. Op die manier breide ik dus een bonte sjaal met strepen in de lengte. De draden hechte ik niet af, maar knoopte ik met vijf bij elkaar en daarna knipte ik ze op gelijke lengte af. Omdat ik te weinig groen had (want daar breide ik al twee vierkantjes van) is het een tamelijk smalle sjaal geworden, maar hij is zo lang dat ik hij dubbel gedragen kan worden.

 20140703 (4) (Large)

Wat die gekke olifant met mijn nieuwe sjaal te maken heeft? Eigenlijk niets, maar ik zag ineens dat de kleuren zo goed bij elkaar pasten ;-)

8 opmerkingen:

 1. Die sjaal kleurt idd leuk bij die olifant, je bent lekker bezig geweest de afgelopen week. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, het gaat fijn. Eindellijk, ik miste dat deel van mezelf ;-)

   Verwijderen
 2. Leuke sjaal!
  Goed idee en echt leuke vrolijke kleurtjes.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Ik weet nog niet of ik hem ook echt ga dragen, beetje erg kleurig voor mij. Maar aan de andere kant, op mijn zwarte jas, in de winter. Misschien toch wel erg leuk ;-)

   Verwijderen
 3. De hoogste tijd om even te reageren. Ik zie zoveel voorbijkomen wat het reageren waard is, maar steeds denk ik 'dat doe ik wel als ik even wat meer tijd heb' om het vervolgens helemaal niet meer te doen.
  Anyway,, ik vind je sjaal prachtig. Goed dat je iets voor jezelf gemaakt heb. Heel leuk bedacht om steeds rechte ribbels te breien.
  Daar heb je toch maar even de tijd voor gevonden, tussen het poetsen van de keuken en het naaien van bankhoezen door. Die hoezen vind ik ook super gelukt trouwens. Een goeie ingeving om gordijnen te gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, dat is herkenbaar ;-)
   En ik ben al een tijdje bezig met die sjaal hoor, het is echt zo'n projectje waar ik tussendoor steeds een paar pennen aan brei.

   Verwijderen
 4. Inderdaad een leuke sjaal en heel goed de kleuren gebruikt , foto kan zo in de libelle als "stijlingfoto"Wat een tijd winst dat je niet alle draadjes hoefde weg te stoppen.

  BeantwoordenVerwijderen