dinsdag 29 juli 2014

Een rondje Groot-Brittannië :: dag 1 en 2

Weer (ruim) een week niet geblogd. Maar deze keer niet expres en ook niet omdat ik het druk had. Ik had alles voorbereid om mobiel te kunnen bloggen tijdens ons weekje vakantie in Groot-Brittannië. Maar mijn telefoon weigerde dienst (geen bereik) en er was bijna nergens gratis wifi (raar dat je daar eigenlijk gewoon van uit gaat...). Dus toen heb ik maar gewoon genoten van een weekje (bijna) zonder internet en blog ik gewoon achteraf over ons reisje.

Het doel was eigenlijk onze dochter die in Durham studeert te bezoeken. Ik was er heel even geweest toen ik haar wegbracht, maar echtgenoot had alleen nog maar foto's van haar omgeving gezien. Daarnaast waren we wel aan een vakantiereisje toe ook. En echtgenoot wilde graag eens wat langere ritten maken met zijn geliefde auto. Dus besloten we een paar dagen voor en na dat bezoekje te plakken en het halve Verenigd Koninkrijk door te toeren...

Dag 1 - Rotterdam :: Calais :: Folkestone :: CambridgeHier dacht ik nog dat ik iedere avond een paar foto's ging bloggen, dus ik heb keurig foto's gemaakt met mijn mobiel. Dit was toen we net een paar minuten onderweg waren.


België


Frankrijk (ik was niet op tijd voor het officiele landenbord).


Op de trein. We gingen door de Kanaaltunnel. Hadden we nog nooit gedaan, vandaar.


Kent. Heerlijk typisch Engels landschap.


En een typisch Engelse pub.


Hooi.


Ik denk dat dit in Canterbury was. Maar zeker weten doe ik het niet. We zijn dan ook niet gestopt. We spaarden ons (tamelijk kleine) geduld voor kastelen en kerken voor later deze week. Dochter wil ons namelijk graag haar tijdelijke woonplaats laten zien en daar horen ook een kasteel en een cathedraal bij.


Een rond huis. Inderdaad.

Hier mist een stuk. Had ik best foto's van kunnen maken, maar dat durfde ik niet. We besloten dat we Kent wel even gezien hadden en namen de snelweg om alvast voorbij Londen te komen. En kwamen er toen achter dat je, als je de Hartford Crossing op de M25 wil nemen, de tol contant moet betalen. In ponden. Die we nog net hadden, want we namen juist de snelweg op zoek naar een geldautomaat. En ik had ook geen euro's in papiergeld meer, want dat mocht bij uitzondering ook wel. Een Brits rijbewijs hadden we natuurlijk ook niet. Dus toen werden we "freeloaders without ID" genoemd en moesten ze ons terugsturen, waarvoor alle acht de tolpoortjes links van ons dicht moesten. En dat duurde even. Na een kwartier kwam er een man uit de rij auto's achter ons die de twee pond voor ons betaalde. Dat mocht eigenlijk niet, maar toen werd hij kwaad, op zijn Brits: "That's ridiculous. Why can't I give them two pounds so we can move too? It's nothing!" Dat hielp en toen mochten we (en de file achter ons) eindelijk doorrijden.
We zijn de man erg dankbaar. En ik ga nooit meer naar een land met andere munteenheden zonder eerst geld te regelen bij het GWK (behalve voor Curaçao dan, want het is onmogelijk om aan Antilliaanse guldens te komen in Nederland).
We besloten gauw Londen en haar tolweg achter ons te laten en reden meteen maar een flink stuk door naar het noorden. In de buurt van Cambridge vonden we onze eerste camping.


Ons diner was ook al typisch Engels.


Onze (nieuwe) tent. Net groot genoeg voor twee luchtbedden. Meer past er niet in het autootje. Maar meer heb je ook niet nodig. Tenminste niet met het prachtige weer dat wij hebben gehad (maar dat wisten we toen nog niet, al hoopten we er wel op).

 Dag 2 -  Cambridge – Nottingham –  Rufford Abbey –  Castle Howard

 


Water koken, voor de koffie. Ruimte voor spullen om zelf eten klaar te maken hadden we niet maar koffie zetten om 's ochtends wakker te worden en voor onderweg moest gewoon.
Als je deze foto's zou bekijken met echtgenoot erbij, kreeg je nu spontaan het verhaal van hoe ik die eerste ochtend de oploskoffie proefde, vond dat het waterig smaakte, nog maar een paar schepjes toevoegde en uiteindelijk zo'n sterk mengsel brouwde, dat zelfs echtgenoot een paar uur op één enkel kopje liep te stuiteren. Met de andere helft van de pot oploskoffie deden we de rest van de week. Tja. Blijkbaar werken mijn smaakpapillen gewoon niet 's ochtends vroeg.


Weer onderweg.


Leuk kerkje.


Lama's. Gekke beesten. Maar dat vonden zij  van ons ook, denk ik.Mooie boom. Gewoon rijden en om je heen kijken. Zo fijn.

Aquaduct of viaduct. De kaart wist het ook niet.


Kerkje. Van de buitenkant vinden we ze wel leuk.
Rufford Abbey. We wandelden wat door de tuin en keken een beetje rond.Rare boom. Je ziet ze wel vaker tussen andere bomen, maar zo solo ziet hij er heel spookachtig uit. Als je eronder staat zijn de bladeren gewoon groen, trouwens.


Mooi doorkijkje. We wilden de wandeling naar het meer maken, maar de afstand werd volgens de bordjes steeds groter. Wel bijzonder, maar we hebben het toch maar opgegeven.De Abbey. Nee, we zijn er niet in geweest. Ik weet niet eens of dat kon.


En toen dit. De camping die de TomTom ons wees. Gelukkig kwam het nog goed. We kwamen (via het tentje-symbool op de kaart) bij een camping waar de receptie al dicht was, maar er hing een vriendelijk briefje: "Late arrivals, please find yourself a pitch and we'll see you in the morning."
Dus dat deden we.

3 opmerkingen:

 1. Heerlijk!
  Opnieuw een stukje door mijn geliefde Engeland reizen.
  Dit keer via jullie.
  Dank je wel!
  Ik verheug me op de rest.

  groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Net zoals ik altijd geniet van jouw foto's van Engeland. Ik ben ook dol op dat land. Als het weer altijd zo was als de afgelopen week, zouden we daar willen wonen. Maar ja... ;-)

   Verwijderen