dinsdag 1 juli 2014

Drie Dingen op Dinsdag

Ik realiseerde me ineens dat de maand vorige week al om was. Normaal gesproken deed ik met de drie dingen op dinsdag-blogjes iedere week een update, met de uitkomst op de laatste dinsdag van de maand. Maar dat is dus niet gelukt. Vandaag dus zowel de uitkomst als een nieuwe lijst. Werkt misschien ook wel zo prettig.

Even terugblikken. Wat wilde ik doen?

- kijken of het me lukt het bloggen weer op te pakken door in ieder geval twee keer per week te bloggen
Gelukt! Tien posts deze maand. En bovendien zit ik weer een beetje in een ritme op bloggebied. Dat bevalt me wel.

- iets (bloemen/groente/kruiden) planten of zaaien in de bak aan de zijkant van de achtertuin.
Ook gelukt. Kijk maar:

Voor:

20140605 (2) (Large)

Na:

20140701 (12) (Large)

Heerlijk simpel, omdat het zo’n lastig bij te houden bak is. Achteraan in het droge deel staat lavendel en ervoor staan afrikaantjes. Dat was zo ongeveer mijn idee al en toen echtgenoot (zonder dat ik het er over had gehad) met hetzelfde voorstel kwam heb ik niet langer geaarzeld en ben ik ze snel gaan halen. Zo gezellig, die felle kleuren!

- nieuwe hoezen voor de kussens op de bank maken.
Ja! Ook gelukt.
Dit was de voor-situatie. Versleten hoezen die ik ooit maakte van spijkerstof.

20140605 (1) (Large)

Ik begon een zoektocht naar nieuwe stof, maar dat mislukte nogal. Bij Ikea hadden ze niets waar ik blij van werd en toen het me (pas vorige week donderdag) eindelijk lukte naar de markt te gaan hadden ze nergens spijkerstof of stevig katoen.
Ik begon het al somber in te zien, maar toen had ik ineens een brainwave: de gordijnafdeling van de kringloopwinkel. Duh! Daar vind je altijd wel grote lappen stevige stof. Misschien niet helemaal wat ik zou willen, maar dan kost het tenminste ook niet zoveel (ik had uitgerekend dat ik een meter of 10 nodig had voor alle zes de kussens) en eigenlijk wilde ik ook een hoes voor over de leuningen, nog eens 10 meter – reken maar na wat dat kost voor minstens 5 euro per meter).

20140701 (1) (Large)

Ik stapte direct in mijn auto om te gaan kijken en had nog geluk ook. Witte ribstof (ooit bewonderde ik een bank in die stof, maar die kostte 12.000 euro!). Niet genoeg voor alle kussens, maar 6 meter voor 15 euro vond ik een goede koop.

20140701 (2) (Large)

Tornmesje erbij om de plooiband eraf te krijgen.

20140701 (3) (Large)

Heel wetenschappelijk passen om de stof zo handig mogelijk te gebruiken. Ik had een klein stukje te kort voor het derde kussen, maar kon met een reststukje toch het gat overbruggen.

20140701 (4) (Large)

Kijk maar, zie je bijna niet (en dit is de achterkant).

20140701 (5) (Large)

Eindresultaat. De hoezen zijn nog iets te wijd, maar ik vermoed dat dat na de eerste keer wassen niet meer zo is en anders neem ik ze daarna alsnog in.

20140701 (6) (Large)

Maar tjongejonge, wat steken de rugkussens nu af. En die regelmatig wassen werkt niet, want ten eerste kan de bekleding daar niet tegen en ten tweede moet de originele bekleding er vochtig weer omheen, zodat je een halve dag niet normaal op de bank kunt zitten.
Ooit hoop ik nog een mooie lichte stof te vinden die bij de ribstof past, maar ik moest nu in ieder geval iets bedenken dat tijdelijk zou werken. Dus heb ik de jeanshoezen verknipt (slechte stukken eruit en weer aan elkaar naaien) en er hoezen voor de rugkussens van gemaakt.

20140701 (14) (Large)

Veel beter! Alleen kennen wij onszelf. Dat blijft niet lang zo schoon, zeker niet in de zomer als we volop aan het klussen en tuinieren zijn (ook niet in de winter trouwens, want dan gaat er nog koffie en dipsaus overheen – die kussens waren niet voor niets zo verwassen).
Dus besloten we voor dagelijks gebruik de dekens die ik ooit breide en haakte eroverheen te leggen. Beetje bohemian, maar daar hou ik wel van.

20140701 (13) (Large)

De kat vind het in ieder geval een goed idee.

20140701 (10) (Large)

Nieuwe doelen… oei, moeilijk. Niet dat ik geen lange lijsten met dingen die ik moet of wil doen heb, maar niet alles daarvan is geschikt om over te bloggen (vind ik dan). Dat maakt het wel eens lastig.
Eigenlijk wil ik nog een hoes maken voor het frame van de bank, maar ik weet nu al dat ik daar deze maand niet aan toe ga komen.

Kleinere doelen dan maar.

1. een theemuts maken. Ik had er eentje (ook zelfgemaakt) en die werkte geweldig, maar er was een ongelukje met een dochter en een brandende gaspit tijdens ons verblijf op CuraƧao - gelukkig met als enige gevolg een verschroeide theemuts-, dus die is weg. Ik dacht eerst wel zonder te kunnen, maar ik mis mijn pot thee 's ochtends.

2. iets bakken. Maakt niet uit wat (creamcrackers misschien?). Gewoon weer eens bezig zijn in de keuken.

3. toch maar een huishoudelijk klusje dan? Ramen lappen. Ja, dat durf ik hier dus wel gewoon neer te zetten, al krijgen jullie geen voor-foto's. Het is nodig. Erg nodig. Dat moet genoeg zeggen.

2 opmerkingen:

 1. Super knap om nieuwe hoezen te maken Ik zou het je niet nadoen. Bij mij ligt alles nog een beetje stil , Ik klungel wat in de tuin en ben vogeltjes aan het haken , misschien voor de kerstfair. Durf niet te zeggen , hoelang het geleden is dat ik de ramen gezeemd heb. Voel wel meer zin om te ordenen. Je bank ziet er een stuk leuker uit. vandaag was kleinzoon er en dan hoef je niet te denken wat ga ik doen , hij is een schouwspel om naar te kijken. Hij houdt van bloemen en vandaag hebben we samen blaadjes van de O I kers gegeten , vond ie bijzonder.
  Volgen van de merel die eten naar de kleintjes vliegt en het roodborstje dat heel dichtbij durft te komen. Allemaal reuze interessant , het mini konijntje wat ons gras oppeuzelt . belevenissen voor een 3 jarige.en ook voor zijn oma. Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, maar het is gemakkelijker dan het lijkt, het zijn gewoon een soort grote zakken en ik heb niet eens de moeite genomen om er een sluiting in te zetten aan de achterkant.
   Heerlijk zo'n kleintje om je heen. Geniet er maar van! ;-)

   Verwijderen