woensdag 4 juni 2014

nieuwsbrief :: juni 2014
Dat hoofd van mij zit vol plannen en ideeën op schrijfgebied, maar ze komen er nog niet echt uit. Dat komt mede doordat andere plannen nog steeds voorrang krijgen. De tuin bijvoorbeeld. En de keukenvloer, waar we even een paar natgeworden planken wilden vervangen en vervolgens anderhalve week in hink-stap-sprong heen en weer moesten hinkelen om niet op de nieuw-gelegde plavuizen te stappen. Je wordt er lenig van, dat wel. Maar het nodigde niet echt uit om eens heerlijk een verhaal te gaan verzinnen.
Gelukkig is de vloer bijna weer begaanbaar en zal hopelijk de rust in huis terugkeren. Al weet je dat bij ons natuurlijk nooit zeker. Maar dat is nieuws dat eigenlijk in mijn (verwaarloosde) blog thuishoort en niet hier.

 

Thuisgekomen

Verder zijn mijn redactrice en ik nog steeds bezig met het redigeren van mijn nieuwe boek Thuisgekomen, dat in het najaar zal verschijnen. Niet mijn favoriete onderdeel van het schrijven, want ik heb de neiging zo te gaan staren naar de losse woorden dat ik mijn vertrouwen in het verhaal zelf verlies. En dat is natuurlijk niet de bedoeling. Gelukkig blijft dit verhaal me boeien.
Ook heb ik de omslagvoorstellen voor Thuisgekomen gezien, maar die mag ik helaas nog niet delen. Misschien volgende maand…

 

Jaarvergadering


In het kader van schrijfgerelateerd nieuws maakte ik zaterdag 17 mei een uitstapje. Ik stapte al vroeg in de auto, reed met een enorme omweg (want de oprit van de snelweg was dicht) naar Sliedrecht en mocht daar met meer dan dertig collega-schrijfsters vergaderen en kletsen.Het officiële persbericht over de eerste jaarvergadering van het Valentijngenootschap staat hier, maar ik wil er nog even bij vertellen dat het ook vooral erg gezellig was om zo met een heel stel andere dames (en één heer) samen te komen en te praten over schrijven en alles wat daarmee samenhangt. Het is tenslotte maar een eenzaam vak, zo achter het toetsenbord.

 

Valentijngenootschap?

Misschien handig om nog even uit te leggen wat het Valentijngenootschap nu eigenlijk is. Het romantische genre wordt goed gelezen en door de lezers zeer gewaardeerd, maar is nog altijd een ondergeschoven kindje in de pers en andere media. Daarom werd op 14 februari 2014 door Gerda van Wageningen, Greetje van den Berg, Jose Vriens en Jan W. Klijn het Valentijngenootschap opgericht, waarin schrijfsters (en ook schrijvers) in dit genre zich verenigen om onze boeken beter onder de aandacht te brengen. Het is de bedoeling dat er een jaarlijkse  prijs wordt ingesteld voor het beste boek en dat deze prijs tijdens een publiek toegankelijke manifestatie wordt uitgereikt.

 

Gratis boek

Lid worden? Dat kan! Schrijfsters/schrijvers met minstens twee boeken in het genre kunnen lid worden (dat kost 50 euro per jaar), maar daarnaast kunnen ook lezers, aspirantschrijvers en andere geïnteresseerden lid worden voor slechts 10 euro per jaar. Meer informatie en een inschrijfformulier staan hier. Op de hoogte blijven van alle soorten nieuws op het gebied van het romantische boek kan via de facebookpagina.

Om meer leden te trekken hebben we nu een leuke actie: ieder 10e nieuwe lid krijgt een gratis boek, dat zelf uitgekozen mag worden van een lijst beschikbare boeken. Dus: wil je het genre van het romantische boek steunen (en geef toe, wie kruipt er nou niet af en toe met een gezellig romannetje op de bank?), wordt dan nu lid en maak kans op een gratis boek!

handtekening

Geen opmerkingen:

Een reactie posten