maandag 30 juni 2014

In mijn (moes)tuin

20140630 (1) (Large)

Ik kon het natuurlijk weer niet laten toen ik eenmaal bij het tuincentrum was. Meer groente. Een nieuw experiment: kroten (rode bietjes – de discussie over wat de juiste naam is loopt hier al jaren, dat krijg je als je niet in dezelfde streek opgegroeid bent).
En een oude favoriet, die het over het algemeen heel erg goed doet hier: andijvie.

20140630 (2) (Large)

In de kruidenbak groeit alles als kool (hoewel… kool groeit bij mij niet zo geweldig, daarom heb ik het dit jaar ook niet). De pepermunt en de citroenmelisse staan gezellig zij aan zij. Rechts achter zie je nog net de colaplant (hij heeft eigenlijk anders, maar hij ruikt naar cola) en links begint de kamille het ook goed te doen. De witte bloemetjes helemaal links zijn gewoon sierbloemen.

20140630 (3) (Large)

20140630 (4) (Large)

20140630 (5) (Large)

De net gezaaide radijsjes beginnen alweer op te komen.

20140630 (6) (Large)

En het lijkt erop dat er ook wat worteltjes aangeslagen zijn (maar lang niet alles wat ik gezaaid heb).

20140630 (7) (Large)

Maar de sla doet het nog steeds/alweer niet. In dat vak met die stenen eromheen heb ik een paar weken geleden sla gezaaid, maar er gebeurt nog helemaal niets. Ik ben toch bang dat het ook aan het zaad ligt. Volgend jaar ga ik weer zaad bestellen bij De Bolster, denk ik, want  dat deed het veel beter, twee jaar geleden.

20140630 (8) (Large)

Gelukkig doen mijn drie zusters het wel goed, al is het een beetje te vol en rommelig. Het is ook wel erg leuk om te zien hoe alles door elkaar groeit.

20140630 (10) (Large)

De eerste bloemen zitten al in de courgette. Dat vind ik altijd zo’n mooi gezicht!

20140630 (9) (Large)

En als laatste, niet in de tuin, maar op het dakterras: een saladebar. Ik heb wat slaplantjes gekocht en ze in onze oude barbecue gezet (de bodem was op een paar plekken doorgeroest, maar met een beetje antiworteldoek blijft de grond er wel in liggen). Ik heb het idee dat er daarboven zelden of nooit slakken zitten (wel spinnen, maar dat is een ander verhaal) en hoop dus dat ik op deze manier toch nog zelf gekweekte sla kan eten deze zomer.

20140630 (12) (Large)

Het groeit in ieder geval goed, kijk maar. De foto hierboven is toen ik het net geplant had (de 26e), de foto hieronder is van vanochtend.

20140630 (11) (Large)

Oh, en het klopt dat sommige bladeren rood verkleurd zijn, dat hoort zo. Ik ga voor een gezellig gemengde salade ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten