maandag 23 juni 2014

In de (moes)tuin

Veel tijd (en energie) om te tuinieren heb ik niet en het totaalplaatje is niet echt geweldig. Maar toch gebeuren er nog wel positieve dingen in mijn tuin.

De "drie zusters" doen het goed. Denk ik. Ik heb gewoon alles (mais, bonen en courgette) tegelijk geplant en las pas later dat je eerst de mais moet planten en dan pas de rest. Dat lijkt te kloppen, want de mais is nog niet hoog genoeg om de bonen te steunen. Maar we laten het maar gewoon gaan en kijken wat ervan komt Het zijn alle drie planten die het sowieso gemakkelijk doen.

20140623 (1) (Large)

Mijn tuin gaat dezelfde kant op als de verzorging van mijn kamerplanten. Liefdevolle verwaarlozing. Sommige planten kunnen daar heel goed tegen. Aan deze aardbeienplanten doe ik al jaren helemaal niets en toch geven ze ieder jaar weer heerlijk zoete vruchten.
 20140623 (2) (Large)

20140623 (5) (Large)

Het komkommerkruid is ook een enthousiaste groeier. Ik weet nog steeds niet wat ik ermee moet (je zou zowel de bladeren als de bloemen moeten kunnen eten, maar ik ben op dit moment niet echt in voor dat soort experimenten), maar ik vind de plant zelf erg mooi, vooral als de zon erop schijnt.
 20140623 (3) (Large)

Ook een dankbare groente voor een tuin die te weinig aandacht krijgt: radijs.

 20140623 (4) (Large)

Ik had een mooie oogst en heb meteen nog maar een handvol zaadjes in de grond gestopt. En omdat ik toen toch bezig was, heb ik nog maar een poging tot het zaaien van sla gedaan. De vorige lichting is niet opgekomen, of opgegeten door de slakken zodra het opkwam. Ik heb er in ieder geval weinig van gezien. Ik weet dat je in een ecologische tuin bereid moet zijn te delen met de natuur, maar dit was een beetje oneerlijk verdeeld. Hopelijk gaat het deze keer beter...

8 opmerkingen:

 1. Mooie foto van komkommerkruid. Gewoon wat bloempjes over je salade heen strooien. Weinig moeite, heel gaaf effect!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja... ik heb helaas een echtgenoot die absoluut geen bloemetjes wil eten ;-) Maar misschien kan ik ze er op mijn eigen bord bij doen...

   Verwijderen
 2. Wat zeg je dat mooi 'bereid zijn om je tuin met de natuur te delen'

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier is het trouwens momenteel ook een staat van liefdevolle verwaarlozing.

   Verwijderen
  2. Dat was een uitspraak over tuinieren zonder gif die ik ooit ergens (ik denk in het engels) heb gelezen en onthouden ;-)

   Verwijderen
 3. Hoi , ik miste je al. Vond in enen een blog waarnaast jouw blog gelinkt stond. nou 3 dingen op dinsdag , heel veel boeken uitgezocht en door manlief laten wegbrengen , controle heupoperatie en plantjes verspeend + uit eigen tuin gekookt.
  Door revalidatie is onze tuin ook aan de goden overgeleverd , in 2 buxus vakken is een enorme hoeveelheid oost Indische kers gaan groeien tussen de lavendel.
  Dat fleurt wel op . kan nog niet zo goed vooruit door rugpijn .
  De laatste tijd dus niet veel gedaan ook geen zin. Langzaam aan wil ik toch weer wat meer structuur krijgen , maar met pijn lijkt alles 300 keer zwaarder.
  Geduld beoefenen het komt wel weer..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Astrid, wat leuk weer wat van je te horen! Dat klinkt niet fijn, een heupoperatie en rugpijn. Wat een zware tijd heb je achter de rug. Heel veel beterschap gewenst!

   Verwijderen