woensdag 25 juni 2014

Een rondje kringloop

Vandaag deed ik weer eens een rondje kringloop. Hebben jullie zin om mee te kijken?
Ik begon in Gouda.

20140625a (1) (Large)
Dit nam ik allemaal niet mee. Zelfs het prachtige blikje niet. Eigenlijk jammer, maar ik heb er geen plaats voor. Misschien moet ik toch eens een vitrinekastje of een plankje regelen zodat me af en toe eens te buiten kan gaan aan dit soort dingen (het blikje was 1 euro, de ijzeren schaaltjes 50 cent).

20140625a (2) (Large)
Deze vond ik ook leuk (2,50 euro voor de set). De voet is van metaal. Maar ik heb er dus geen plek voor.

20140625a (3) (Large)
Metaal was het thema blijkbaar vandaag, want ook deze kandelaars zijn van metaal. ik vind de kleur niet mooi, maar verder is het wel een grappig setje, zeker voor 5 euro.

20140625a (4) (Large)
Ik heb een zwak voor naaimanden. Deze nam ik bijna mee naar huis. Voor mijn breispullen, had ik bedacht. Maar helaas had ik mijn verstandige ik ook bij me en die zei dat ik hem niet nodig heb (want ik heb al een breimand en ik probeer mijn voorraad wol zo minimaal mogelijk te houden). Helaas.

20140625a (5) (Large)
Vijf euro voor een berg tennisballen. Geen geld. Maar ik zou zo 1-2-3 niet weten waar ik ze voor kan gebruiken. Als ik honden en/of jonge (klein)kinderen had zou ik ze meegenomen hebben...

20140625a (6) (Large)
Jaja. Sorry, meneer, maar daar geloof ik niets van.

20140625a (8) (Large)
Wel jammer, want anders had ik misschien wel in dit leuke jurkje gepast.

20140625a (7) (Large)
Grappig, ik realiseerde me vanochtend dat dit soort banken me opvalt en dat ik ze soms zelfs serieus bekijk omdat één van mijn favoriete bloggers er zo één heeft (en voor ze hem kreeg heel wat blogs geschreven heeft over hoe graag ze er een wilde). Gelukkig zie ik bij haar ook dat een dergelijke sofa niet werkt als dagelijkse hangplek voor een gezin. En helaas heb ik geen “library” of  “studio”, dus liet ik hem staan. Bespaart me meteen 250 euro ook ;-) (en een berg onbegrip van echtgenoot en dochters waarschijnlijk)

20140625a (9) (Large)
Geen idee waarom, maar alleen die doos roept al nostalgische gevoelens bij me op. En dat terwijl ik zeker weet dat wij thuis zo’n ding niet hadden. Ik heb hem ook niet meegenomen, want ik weet inmiddels dat ik dat soort gadgets niet gebruik. Een aardappelschilmesje en een rasp, meer heb ik niet nodig.

20140625a (10) (Large)
Natuurlijk was er servies dat me aansprak. Dat is er altijd. Gelukkig woon ik in een klein huis en kan ik het niet kwijt. Anders zouden de stapels borden in mijn huis werkelijk belachelijk hoog zijn.

Ik liep maar gauw de winkel uit, voor ik een reden zou verzinnen om die gekke donkerrode distels toch te kopen. Maar dat hielp niet echt, want bij de andere kringloop van vandaag zag ik dit bord.

20140625a (11) (Large)
Hoewel, bij nader inzien… blauwe klimop? Misschien toch niet zo mooi. Gelukkig maar, want ik zag verspreid over het rek zeker twintig van deze borden (in drie maten, dat dan weer wel).

20140625a (12) (Large)
Kopjes. Gebruik ik nooit, dus mag ik al helemaal niet kopen van mezelf. Maar ze zijn wel leuk, vooral die blauwe.

20140625a (13) (Large)
Altijd een beetje triest, dit soort thuis-schilderkunst bij de kringloop. Deze had wel wat. Maar in een klein huis heb je nu eenmaal ook niet zoveel muren…

20140625a (14) (Large)
De ervaren kringloper kijkt altijd even of een kastje echt vakmanschap is. Zwaluwstaartverbinding. Ja, dus.

20140625a (15) (Large)
Eigenlijk wil ik dit kastje hebben. Al was het maar om dat mooie hout te redden van de bijna onvermijdelijke (want zo erg in de mode) kalkverf behandeling die iemand anders hem zou geven (ja sorry, ik vind dat zonde). Maar… Nou ja, dat weten jullie nu wel. Geen ruimte.

20140625a (17) (Large)
Nee, boekenkast-die-me-al-weken-probeert-te-verleiden, voor jou heb ik zeker geen plaats. Zelfs niet ondanks je mooie ondiepe planken waar gewoon één rij boeken op past, zoals het hoort (ik hou niet van dubbele rijen, maar heb ze helaas wel in mijn eigen -lage- boekenkasten). Je bent te hoog voor me. Letterlijk.

Zestien foto’s met dingen die ik niet heb gekocht. Bergen geld bespaard ;-) Maar wat heb ik dan wel gekocht?

20140625a (18) (Large)
Een echte Staub gietijzeren braadpan. Voor 7,50 euro. En da's geen geld. Kijk maar naar de prijzen hier.
Dat is nou echt kringloopgeluk.

14 opmerkingen:

 1. Haha, op de valreep van je log toch nog iets dat je wel gekocht hebt!
  Ik dacht al....waar gaat dit logje toch naartoe??
  Geweldige pan lijkt me dat. Ik ken het merk niet, maar vanaf nu zal ik het ongetwijfeld overal terugzien.

  Ben het trouwens helemaal eens met je over de whitewash kwast...vaak denk ik 'wat een mooi kastje! Maar wat zonde dat 'ie behandeld is'

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties

  1. Oh ja, nu zie je die pannen overal. Zo werkt dat ;-) Mocht je trouwens ineens ook graag een gietijzeren pan willen hebben (ik vind ze ideaal voor stoofpotjes, draadjesvlees en dat soort dingen) en geen goede tweedehands kunnen vinden, bij het bekende Zweedse woonwarenhuis hebben ze ze ook, maar dan veel goedkoper.
   Ik had eigenlijk zelf ook gehoopt dat ik vandaag iets boeienders zou kunnen kopen, maar ja, dat weet je natuurlijk nooit van te voren ;-)

   Verwijderen
 2. Haha zeker een goede koop, wel denk ik ook zonde van de witte verf, maar tegelijkertijd, knapt het oude hout wel enorm van zo'n behandeling op.....ik ben zeer twijfelhartig erover, zoals over wel meer :-D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, dat gevoel ken ik. Soms zie ik zo'n geschilderd kastje en dan denk ik: ja, leuk. Maar dan moet het wel goed gedaan zijn. Ik had toevallig net een paar heel lelijke voorbeelden van zo'n behandeling gezien en ik had echt de neiging om dit kastje mee te nemen om hem daar tegen te beschermen ;-)

   Verwijderen
 3. Haha, wat een mooie manier om geld uit te sparen:foto's maken!

  Groetjes Liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik zou eens moeten kijken of dat bij gewone winkels ook werkt ;-)

   Verwijderen
 4. Wat heerlijk zo'n rondje kringloop winkel :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben er dol op en ga bijna iedere week tijdens mijn boodschappenrondje wel even kijken, vooral bij die in Gouda, want daar kom ik min of meer langs ;-)

   Verwijderen
 5. Hee buuf, ik denk wat een bekend trommeltje, en de sticker zit ook op dezelfde plek.... Ik heb dat trommeltje met die vogels wel gekocht toen ik er van de week was (toen had ik dit nog niet gelezen). :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, dan hoef ik daar niet voor terug te gaan morgen ;-) Goede smaak, buuf!

   Verwijderen
  2. Geen idee wat ik er mee moet, maar het trommeltje riep: koop mij, koop mij! :-)

   Verwijderen
 6. Hallo,
  Ik kwam bij Franca je blog tegen.
  Wat een herkenbaar verhaal, dat kringloop verhaal.
  Zo loop ik ook meestal door de winkel.
  Leuk, dat had mijn moeder/oma/tante vroeger ook.
  Leuk, om even weer te zien, maar ik heb er geen plek voor.
  Mooi pan heb je gekocht.
  Groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen