woensdag 4 juni 2014

Drie dingen op dins… eh… woensdag

Al sinds we terug zijn uit Curaçao denk ik erover weer eens een keer “drie dingen op dinsdag” te doen. Ik ben zelfs een soort van jaloers als ik bij Anita lees dat ze het weer voor elkaar gekregen heeft. Maar afgezien van universele blogtwijfels (wat wil ik wel online zetten en wat niet?) zit ik zoals gewoonlijk met het probleem dat er zoveel te doen is hier in huis dat ik niet kan kiezen. En dat drie dingen in een maand dan in verhouding eigenlijk belachelijk weinig is, want eigenlijk loop ik achter op alle fronten en zou mijn lijstje ongeveer zo moeten luiden: hele huis schoon, tuin onkruidvrij, boek schrijven. Tja. Niet echt haalbaar. En niet echt iets om over te bloggen.

Minder grote dingen/doelen voor deze maand dan?

- kijken of het me lukt het bloggen weer op te pakken door in ieder geval twee keer per week te bloggen (dat zou toch moeten kunnen… – deze week is het alvast gelukt) en niet stressen als het niet lukt (vandaar deze ddd een dag te laat)

- iets (bloemen/groente/kruiden) planten of zaaien in de bak aan de zijkant van de achtertuin. We hebben hem geschilderd en hem vol gegooid met nieuwe tuingrond, maar nu ligt het al weken te wachten op vulling. Dit is de meest ondiepe bak en de zonnigste kant van de tuin, waardoor het meestal aan de droge kant is, dus er moet iets in dat daar tegen kan

20140605 (2) (Large)

- nieuwe hoezen voor de kussens op de bank maken. Ooit maakte ik ze van spijkerstof. Ideaal, want ze konden tegen een stootje en waren gemakkelijk te wassen. Maar ze zijn nu (na zes jaar intensief gebruik) behoorlijk versleten, al zie je dat niet zo goed op de foto. Dat komt waarschijnlijk ook doordat je afgeleid wordt door de rommel ;-)

20140605 (1) (Large)

Dat zijn de drie dingen die ik deze maand wil doen. En jullie?

(voor zover ik weet is Anita de enige die het opgepakt heeft, maar mocht je ook mee willen doen aan drie-dingen-op-dinsdag – lees hier voor het idee erachter -  laat het dan even weten, dan maak ik er een linklijstje van).

4 opmerkingen:

 1. Wat leuk, je begint weer voorzichtig schreden te zetten op je blog en met DDD.
  Het begin is altijd moeilijk en misschien is het uiteindelijk toch niet wat je zoekt, maar het is de moeite waard om het te proberen.
  Ongetwijfeld zul je iets leuks vinden voor je plantenbak.
  En de bank? Is het misschien niet eens tijd om aan vervanging van de bank te denken en niet alleen de kussenhoezen? Hij zit zeker zo lekker...:-)

  Volgens mij ben ik inderdaad de enige die meedoet met DDD, maar er zijn wel veel lezers die het overwegen en het een goed idee vinden.

  Lieve groet
  Anita

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, die bank zit veel te lekker om hem weg te doen. En ik zou niet weten waar ik een betaalbare vervanger moet vinden. Deze hebben we acht jaar geleden voor een schijntje van onze vorige buren gekregen toen zij kleiner gingen wonen en we zijn er nog steeds heel erg blij mee. ;-)

   Verwijderen
 2. Wat goed dat je je eigen bankhoezen kunt maken! Dat wil ik ooit ook nog eens doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is bij deze bank niet zo ingewikkeld, gewoon een grote lap stof dubbel vouwen en dicht stikken. Aan de achterkant heb ik hem simpelweg open gelaten, met een soort flap die ik dicht kan vouwen ;-) Ik wil eigenlijk ook nog een hoes maken om de leuningen te bedekken, dat zal lastiger worden...

   Verwijderen