vrijdag 9 mei 2014

nieuwsbrief :: mei 2014

lievelezers
Pas nu ik probeer maandelijks met schrijfnieuws te komen, merk ik hoe ongedisciplineerd ik eigenlijk schrijf. Bij mij is er niet echt sprake van regelmaat en systeem. Ik schrijf als een verhaal me pakt. En ik schrijf dus niet als ik teveel andere dingen aan mijn hoofd heb. Zoals de afgelopen maand. Na de jetlag kreeg ik griep en die hakte er aardig in. Daarnaast schreeuwde de tuin om aandacht, kwamen er dochters thuis en moesten er dingen gevierd worden.

20140508 (1) (Large) 20140508 (3) (Large)

Op dit moment begint er wel iets te kriebelen, maar mijn redactrice en ik zijn ook begonnen met de eerste redactieronde voor 'Thuisgekomen', dus ik weet niet hoeveel tijd ik heb om me heerlijk in een nieuw verhaal te storten. Het blijft dus afwachten wanneer ik weer enthousiast kan melden dat ik met iets nieuws bezig ben. Gelukkig staan boek 8 (‘Thuisgekomen’ dus) en boek 9 (weer een iets spannendere roman) al klaar, dus heb ik nog even tijd. En nu besef ik ineens dat het volgende manuscript dus mijn tiende boek zal worden. Dat is dan wel weer een mijlpaal.
 

Biblionrecensie Erfgoed

Het heeft even geduurd, maar hij is er en gelukkig positief. Jammer dat er ergens een misverstand is over het aantal boeken dat ik geschreven heb (Erfgoed is mijn zevende boek, niet mijn vierde), maar verder ben ik er erg blij mee.

Fotografe Donna is ingehuurd om een bruiloft op een landgoed vast te leggen en een uitgebreide impressie van huis en landerijen te maken voor de bruid die na haar huwelijk naar het buitenland zal vertrekken. Al spoedig wordt de idyllische omgeving verstoord als ze de broer van de bruid tegenkomt. Hij blijkt de man te zijn met wie ze een decennium geleden zo’n mooi jaar beleefde. Ze vertrok toen uit Rome om haar moverende, achteraf begrijpelijke redenen. Haar fotografische geheugen is nu helaas al spoedig nodig om details door te geven aan de politie als er iemand van de huishouding dood wordt gevonden. Van de schrijfster (1971) verschenen al eerder drie (liefdes)romans. In deze nieuwe, best wel spannende feelgoodroman laat ze zien dat ze een leuke plot weet te verzinnen, dat ze consistent uitwerkt. Goed taalgebruik en behoorlijke karaktertekeningen. Het boek zal lezeressen van het lichtere segment enige uren aangenaam leesplezier geven. Normale druk. - Drs. Fieke Nugteren

 
handtekening

Geen opmerkingen:

Een reactie posten