vrijdag 4 april 2014

nieuwsbrief :: april 2014

lievelezers
Daar zit ik dan. Niet meer buiten op de porch in de zon, maar in mijn kleine, donkere kantoortje, met uitzicht op een grijze lucht. We zijn weer in Nederland, dat is duidelijk. Gelukkig kan ik hiervandaan ook de bloesem van de kersenboom zien, dat is tenminste een wat positiever gezicht. Zo erg is het nu ook weer niet om weer terug te zijn. Maar het is wel een behoorlijke overgang.

De afgelopen maand is er weinig geschreven. Niet zo gek, na het afronden van twee boeken. Toch is het niet zo dat ik me helemaal niet bezig gehouden heb met mijn volgende boek. Ik heb heel wat tijd besteed aan nadenken, brainstormen en verzinnen. Het levert geen leuke woordenaantallen op, maar het is een belangrijk stuk voorbereiding. Bij mij moet een verhaal altijd eerst even rijpen in mijn hoofd. Waarna ik ga schrijven en het meestal heel anders uitpakt dan ik dacht. Maar toch, die eerste fase in mijn hoofd is erg belangrijk.

Ik ben inmiddels voorzichtig begonnen met schrijven, maar ik kan er nog niet zoveel van zeggen, want het is echt nog heel pril.

Mensen vragen me nu al of mijn volgende boeken zich op Curaçao af gaan spelen, maar op dit moment heb ik daar nog geen plannen voor. Dat kan natuurlijk zomaar veranderen, als één van mijn hoofdpersonen het in zijn of haar hoofd krijgt om naar een tropisch eiland te willen verhuizen, moet ik misschien wel gewoon toegeven ;-)

Er zijn in ieder geval meer dan genoeg mooie stranden waar zich de meest romantische dingen zouden kunnen afspelen…En verder… tja, dit is een nieuwsbrief zonder nieuws aan het worden. Dat heb je zo nu en dan. Beetje jammer, maar ik wilde ook geen maand overslaan.

Zal ik dan de titel van het boek dat in het najaar uitkomt alvast verklappen?

Het was een lastige deze keer. Ik hou van korte, maar krachtige titels en het valt soms niet mee om een woord te vinden dat het verhaal van het boek aardig dekt. Misschien maak ik het mezelf ook gewoon te moeilijk, dat kan ook. Ik denk wel eens dat mijn lessen Nederlandse literatuur op de middelbare school daar debet aan zijn. Want je moest de titel van alle (dertig!) boeken op je lijst kunnen uitleggen en dat ging soms nogal diep. Blijkbaar heb ik dus het gevoel dat mijn titels ook uit te leggen moeten zijn. Dat valt niet altijd mee, maar uiteindelijk vond ik een titel die me wel beviel en die slaat op meerdere delen van het verhaal.

*tromgeroffel*….Mijn nieuwe boek heet Thuisgekomen

En meer heb ik helaas niet te vertellen. Hopelijk volgende maand wel…

handtekening

Geen opmerkingen:

Een reactie posten