dinsdag 4 maart 2014

nieuwsbrief :: maart 2014

lievelezers

Mensen, wat vliegt de tijd! Dat verzucht ik wel vaker tegenwoordig. Schijnt bij het ouder worden te horen. En het heeft natuurlijk ook te maken met het feit dat zo’n periode op een tropisch eiland onder de noemer ‘leuke dingen’ geschaard kan worden en die staan erom bekend dat ze extra snel gaan.

Toch wordt er hier ook gewerkt. Hard zelfs. Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik heb deze maand niet één, maar twee boeken afgemaakt.

Als eerste de familieroman die eind 2014 uit zal komen. Het eerste deel schreef ik een paar maanden geleden. Op mijn blog schreef ik toen al: zo’n echte inspiratiegolf, dat is heerlijk. Soms is schrijven gewoon werk. Leuk werk, dat wel, maar toch. De afgelopen twee dagen was het geen werk. Dat was puur genieten.
En dat was het nu weer. Leuke hoofdpersonen, een verhaal dat zichzelf bijna schreef. Ik ben zelf heel tevreden met het eind resultaat. Nu ligt het bij mijn proeflezers (= zeer kritische dochters) en daarna kan het de redactiemolen in. Bij mijn uitgever liggen inmiddels een samenvatting en een voorstel voor de omslag. Ik ben heel benieuwd wat de vormgever daarmee gaat doen.

Daarna pakte ik toch weer eens het verhaal waar ik vorig jaar zo mee geworsteld heb erbij. En ineens zag ik wat er in de achtergrond allemaal speelde. Dat was namelijk één van de problemen, ik had zoveel geheimzinnigheid verzonnen, dat ik zelf ook geen ontknoping meer kon bedenken. Er moet nog wel hier en daar wat aan bijgeschaafd worden, maar de eerste versie is klaar. En dat is een enorme opluchting.

498-Lidy-van-de-Poel_276x366Verder verscheen vorige week mijn nieuwste Favorietroman, deze keer in de populaire serie “Lidy van de Poel”. Mijn verhaal staat in nummer 498 en heet: “Alles onder controle?”.
Lidy krijgt te maken met een hartpatientje, opstandige ouders, een stiekem vriendinnetje van haar dochter en een moeder met psychische problemen.

De komende twee weken (denk ik) nog te verkrijgen in de meeste supermarkten, boek- en tijdschriftenhandels. Als e-pub is het verhaal ook daarna nog beschikbaar via deze link.


Mijn plannen voor de komende maand? Behalve veel genieten van onze laatste weken hier op Curaçao en het afwerken van de belastingaangiftes (want dat gaat helaas gewoon door), heb ik nog geen concrete planning. Ideeën heb ik natuurlijk genoeg, dus er zal ongetwijfeld geschreven gaan worden.
handtekening

Geen opmerkingen:

Een reactie posten