vrijdag 3 januari 2014

nieuwsbrief :: januari 2014

Dit jaar ga ik het anders doen. Mijn website is me een tikje te statisch en het voegt niet echt iets toe. Daarom wil ik in het vervolg iedere maand een (nieuws)brief aan mijn lezers schrijven om jullie zo op de hoogte te houden van alles wat er zich mijn schrijversleven afspeelt.Achter me staat de kerstboom nog te doen alsof het allemaal nog niet voorbij is (ik laat de kerstversiering staan tot 6 januari - als het me niet te erg gaat irriteren), maar eigenlijk weten we wel beter. De kerstdagen zijn omgevlogen en het is januari 2014.
Tijd om nog heel even terug te kijken en daarna de hoogste tijd om met een schone lei aan het nieuwe jaar te beginnen.

Een terugblik op 2013


januari: Anita Willemsen schrijft een hartverwarmend leesverslag over Goede Hoop
februari: Na een aantal redactierondes verklaren mijn redactrice en ik Tegenstelling klaar voor de drukpersen.
maart: Ik begin aan een nieuwe roman.
april: Geïnspireerd door een opmerking van een lezeres over de psychische en maatschappelijke gevolgen van overmatige verzamelwoede schrijf ik een verhaal voor Dorpsleven.
mei: Tegenstelling komt uit en krijgt een ietwat vreemde, maar toch positieve recensie van een mannelijke (dus allesbehalve tot mijn doelgroep behorende) recensent op The Sword.nl
juni: Tegenstelling krijgt een zeer positieve recensie van Biblion:
juli: De fondslijst voor het najaar komt uit en dat houdt in dat ik de mooie omslag van Erfgoed mag laten zien.
augustus: De Favorietroman Dorpsleven met mijn verhaal “Ziekelijk verzamelen” ligt in de winkels (nog steeds te bestellen als E-pub) en op “Het Moederbedrijf” verschijnt een uitgebreid interview met mij over het combineren van schrijven en gezin.  
september: We beginnen met de redactie van Erfgoed.
oktober: Erfgoed is klaar voor de drukker. Na er maandenlang af en toe aan gewerkt te hebben besluit ik het manuscript waar ik in maart mee begon aan de kant te schuiven. Het verhaal loopt niet lekker en hangt als los zand aan elkaar. Een pijnlijk moment, maar af en toe is het nodig. Ik richt me eerst maar weer eens op de Favorietromans.
november: Erfgoed verschijnt en blijkt op de lijst met Expresstitels van Biblion te staan, wat een enorme opsteker is. (Expresstitels zijn -ik citeer-:"lang verwachte titels of de nieuwe werken van grote auteurs").
december: Ik krijg een idee voor een nieuwe roman, besluit er alvast aan te beginnen en schrijf in zeer korte tijd een half boek.

Al met al een goed en productief schrijfjaar. Oké, niet zo productief als ik had gewild, maar, zoals de Amerikanen dat zo mooi zeggen: "life got in the way". En misschien wilde ik wel gewoon te veel, daar heb ik wel vaker last van ;-)
Die 40.000 onsamenhangende woorden beschouw ik maar als vingeroefeningen.

Vooruitblik


Dit nieuwe jaar begin ik hoopvol. Ik ben bezig met een nieuwe familieroman, die eind 2014 uit zal komen. Ik geniet erg van het schrijven van dit verhaal, de hoofdpersonen boeien me enorm. Ik ben nu halverwege en weet ongeveer hoe het af gaat lopen, maar ik verwacht nog wel wat verrassingen. Hoe dat werkt kan ik niet uitleggen, maar zelfs na zoveel boeken en verhalen gebeurt het me nog steeds regelmatig dat mijn hoofdpersonen met me op de loop gaan. Dat vind ik niet erg, dat zijn juist de leuke schrijfmomenten.

Met mijn uitgever heb ik afgesproken dat voorjaar 2015 weer een "spannende feelgood-roman" (in hetzelfde genre als Familiegeheimen en Erfgoed dus) uit zal komen, dus daar zal ik dit jaar ook druk mee bezig zijn.

In de loop van dit jaar (ik weet helaas zelf ook nooit precies wanneer) verschijnt mijn nieuwe verhaal in de Favorietromanreeks Lidy van de Poel. Ik hoop dit jaar genoeg tijd te hebben om nog meer van deze romans te schrijven, want het blijft erg leuk om te doen.

Verder ligt er nog niets vast. Ik heb wel wat plannen en ideeën, maar het is even afwachten of dat ook werkelijk gaat lukken allemaal. Ik hou jullie in ieder geval op de hoogte!

Ik wens al mijn lezers een heel goed 2014!Geen opmerkingen:

Een reactie posten