maandag 6 januari 2014

In de tuin ~ knoppen

Als ik in deze tijd de tuin in ga om foto’s te maken, vallen de vele knoppen (en hier en daar zelfs groene uitlopers) me altijd het meest op. De winter is eigenlijk nog maar net begonnen, maar toch zijn alle planten zich alweer klaar aan het maken voor de lente.

20140106 (1) (Large)

20140106 (2) (Large)

20140106 (3) (Large)

20140106 (4) (Large)

20140106 (5) (Large)

8 opmerkingen:

 1. Waarmee die planten eigenlijk maar willen zeggen: ook al lijkt het leven soms stil te staan, ongemerkt gaat het tòch door.
  Slim hoor, van die planten.

  Nog even en je kunt weer in de tuin aan de slag.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk, ik ben dus niet de enige die er filosofisch van word. Ik had ook al gedachten over hoop en de kringloop van het leven enzo, alleen te weinig tijd om het zorgvuldig onder woorden te brengen ;-)

   Verwijderen
 2. Ik lees overal dat iedereen zo'n zin in de lente heeft, maar eigenlijk moet het dus nog echt wel winter worden. Ik zou het liefst die winter ook overslaan, maar die is er ook niet voor niets... Heerlijk dat er toch altijd van die mooie voortekenen te zien zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik probeer winter niet erg te vinden, maar van mij hoeft het ook niet zo. Gelukkig gaan we binnenkort weer naar de zon ;-) Ik moet altijd wel lachen om mensen die in januari al roepen dat het lenteweer is. Dat is wel een tikje voorbarig, zelfs vandaag (want de gevoelstemperatuur ligt toch een stuk lager dan de echte).

   Verwijderen
 3. Hier ook al veel knoppen in allerlei struiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Geertrude, Ik ben even in retraite, maar vanmorgen een bloeiende goudsbloem uit de tuin geplukt en als oppepper in de kamer neergezet.
  Groet,
  Astrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Toch prachtig hè wat de natuur kan.

  BeantwoordenVerwijderen