dinsdag 7 januari 2014

Drie Dingen op Dinsdag

Ik heb even getwijfeld of ik er in het nieuwe jaar wel mee door zou gaan. Het leek zo’n leuk idee voor een vaste blogserie, maar in de praktijk valt het toch tegen. Het zou wel eens een roerig jaar kunnen worden, met weinig “gewone” maanden. Maar ik bekijk het maar gewoon per maand. En deze maand zou het moeten lukken. Ik ga het in ieder geval proberen.

Mijn drie dingen van deze maand:

:: een strandtas naaien
We gaan in februari weer naar Curaçao en één van de dingen die vorige keer niet handig waren, was dat we met een supermarkt-plastic-tasje naar het strand gingen. Ik wil een tas waar twee badhanddoeken en een fles water (of twee kleine flessen?) gemakkelijk in passen, met een veilig (rits)vak voor portemonnees, telefoons en sleutels en liefst ook nog een vak voor mijn fototoestel (gevoerd tegen stoten en afgesloten zodat er geen zand in kan komen). Het lijkt me heerlijk om dat ding gewoon voor het grijpen te hebben staan. En bovendien lijkt het me heerlijk om weer eens een tasje te naaien. Dat is veel te lang geleden ;-) Ik weet alleen niet of ik er van dat geplastificeerde spul voor ga kopen of me toch maar bij gewone stof houd. Ik betwijfel eigenlijk of mijn simpele naaimachientje dat plastic aankan (iemand ervaring?)

:: boekenkast opruimen

20140107 (1) (Large)

Geen grote klus, want hij is redelijk goed opgeruimd – dat wilde ik schrijven, maar nu ik de foto zie, denk ik: oeps! In ieder geval liggen er inmiddels weer heel wat boeken los bovenop. Bovendien heb ik ruimte extra doordat we een kast verplaatst hebben vanuit het kantoor. Er liggen nog wat boeken verstopt in twee picknickmanden (je ziet er eentje bovenop de kast, de andere staat naast mijn bed als nachtkastje), die moeten ook in de kast, want dit is geen oplossing. Als ik zin heb om te lezen wil ik alles gemakkelijk kunnen zien.

20140107 (2) (Large)

:: voortuin opruimen

ik schaam me diep, maar daar is sinds we begin oktober naar Curaçao gingen niets meer aan gedaan. En aangezien we straks zelfs bijna twee maanden wegblijven, wil ik het in ieder geval een beetje netjes achterlaten. Ik kan de achterblijvende dochters tenslotte niet met al mijn achterstallig werk opschepen…

20140107 (3) (Large)

Drie heel verschillende dingen dus deze maand. Stiekem is er natuurlijk nog veel meer dat ik wil doen, maar dit zijn de drie belangrijkste.

En jullie? Grote projecten voor deze maand gepland? Of genieten jullie nog even van een winterslaap?

P.S. Weten jullie mijn blogdoelen uit oktober nog? Ik zou al mijn oude blogstukjes terugzetten (dat is nog niet gelukt, maar ik ben wel echt bijna klaar nu) en alles netjes indelen in categorieën. Dat laatste is dus wel gelukt. Als je in het menu bovenaan op “archief” drukt, krijg je mijn hele woelige blogverleden zowel op onderwerp als op datum.

P.S.2 Op mijn schrijverswebsite heb ik ook wat dingen veranderd en vanaf nu schrijf ik iedere maand een nieuwsbrief met alle schrijfnieuwtjes. De eerste staat sinds vrijdag online.

 Later toegevoegd: Leuk! Anita van Anita's dagboek doet deze maand ook Drie Dingen.

4 opmerkingen:

 1. Drie mooie dingen om aan te pakken dus, ben benieuwt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie doelen. Vooral wanneer je Curaçao in het vooruitzicht hebt.
  Wat betreft de stof voor een strandtas: ik heb nog nooit met dat dikke geplastificeerde gewerkt - waar ook boodschappentassen van worden gemaakt - maar ik heb wel met een waterafstotende stof gewerkt. Daar maakte ik een luierzak van voor wasbare luiers. Dat was heel mooie soepele stof, aan de ene zijde stof, aan de andere zijde geplastificeerd. Het heet geloof ik vliegerstof.

  Maar ja, dat heb je vast niet in huis ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat helpt wel (hoewel... ik heb nog een hele lijst andere dingen die ik eigenlijk ook wil doen voor we weggaan, het voelt als een enorme deadline).
   Dat klinkt als heel mooie stof. Maar nee, dat heb ik niet in huis en ik was van plan om eerst mijn voorraadje stoffen eens te bekijken. Al zal ik dan toch nog een plastic tasje mee moeten nemen voor de natte spullen die mee naar huis gaan, dus echt handig is dat ook niet. Ik moet er nog eens even over nadenken...

   Verwijderen