dinsdag 28 januari 2014

Drie dingen op Dinsdag ~ eindspurt

Wat een berg reacties op mijn korte haar... 
Ik had geen tijd om overal op te antwoorden, maar ik vond het erg leuk om al die positieve berichtjes te lezen. Bedankt!

Het liep niet echt lekker met mijn Drie Dingen, deze maand. Geen tijd, geen energie, geen zin. Maar gisteren ik ineens de geest, maakte een eindspurt en nu zijn er toch twee van de drie dingen klaar.

:: de tuin is nog net zo rommelig als hij vorige maand – en de maanden daarvoor – was. Het regende tenslotte bijna iedere dag en die paar mooie dagen die we gehad hebben, deden we andere dingen, of had ik geen tijd of gewoon geen zin om de tuin in te gaan. Ik heb het al eerder toegegeven: ik ben een mooi-weer-tuinier. Ik ben wel van plan om de komende paar dagen nog een paar keer even snel de ergste troep weg te halen.

:: de boekenkast was niet zo moeilijk. Een beetje schuiven en verplaatsen en klaar was ik. Het ziet er wel een stukje netter uit nu. En ik kan overal bij, dat is erg prettig.

Voor:

20140107 (2) (Large)

20140107 (1) (Large)

En na:

20140228 (1) (Large)

20140228 (2) (Large)


:: een strandtas maken

Ik vond bij de kringloop een lap stevige katoen voor 2 euro en besloot toen alle ideeën over waterbestendig enzovoorts maar lekker overboord te zetten. Misschien koop ik nog zo’n spuitbus waarmee je jassen waterdicht kunt maken en anders leggen we hem gewoon in de zon als hij vochtig is.
In ieder geval past er heel wat in. Onze twee badlakens (die zaten erin toen ik deze foto maakte) verdwijnen gewoon.

20140228 (3) (Large)

Een vak voor mijn fototoestel heb ik niet gemaakt, maar er zit wel een ritsvak in voor telefoons e.d. Tegen diefstal als je aan het zwemmen bent helpt dat natuurlijk niet, want dan nemen ze gewoon de hele tas mee. Maar het geeft me toch altijd net even een wat prettiger gevoel als ik mijn spullen goed op kan ruimen.

20140228 (4) (Large)

Ik moest wel even denken hoe het ook weer ging, zo’n ritsvak, maar gelukkig stond er een duidelijke tutorial online. De rest van de tas was een routineklusje, ik heb er vroeger zoveel gemaakt. Er zitten wel wat schoonheidsfoutjes in, maar dat komt doordat ik gisteren om half vier ineens de geest kreeg en hem toen natuurlijk meteen af wilde maken, zodat ik toch nog wat resultaat kon laten zien vandaag. Dat lukte, al was het een beetje haastwerk.

~~~
Dat waren mijn drie dingen voor deze maand. En voorlopig ook de laatste Drie Dingen op Dinsdag.

De komende maanden ga blijf ik wat minder vaak bloggen en ook een beetje anders. Minder omdat ik met elke-werkdag-een-berichtje echt te weinig tijd overhoud voor andere dingen (zoals boeken schrijven) en anders omdat ik me steeds vaker realiseer dat ik de schrijfsels*  mis. Daar ga ik in ieder geval weer mee beginnen. En hoe ik het verder invul moet ik nog even verzinnen en uitproberen. Trouwens, wie weet zit ik straks op Curaçao weer hele dagen alleen en heb ik tijd zat om dagelijks te bloggen... we zien het wel ;-)


*columnachtige stukjes die ik jarenlang (wekelijks) geschreven heb. De laatste jaren lukte het niet zo erg meer, maar ik ga het gewoon weer proberen.

4 opmerkingen:

 1. Jammer minder blogjes. Maar stukje zie ik ook graag komen! Mooie tas trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind het zelf ook jammer, eigenlijk, maar er zitten simpelweg te weinig uren in een dag ;-)
   Dank je!

   Verwijderen
 2. ha Geertrude , kijk nog steeds met verwondering naar je nieuwe uiterlijk.
  Staat je goed. Ik heb alles op een laag pitje staan en doe wat ik kan. Wel veel zitten haken. Je boek ligt naast mijn bed . heb het nog niet uit. Is goed te merken dat je zelf veel fotografeert. Als ik het helemaal uit heb schrijf ik je hoe ik het vond. Nog even afwachten dus. Mijn haakproject is totaal een andere kant opgegaan.
  De wol heb ik ook nog niet naar je opgestuurd, sorry , maar dat gebeurt echt een keer. Sinds anderhalve week een familielid te logeren,die rust nodig heeft.
  dus je begrijpt dan ziet een dag er totaal anders uit .
  Groetjes, Astrid.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je!
   Ik miste je al en ik ben blij dat er niets ernstigs aan de hand is (hoop ik in ieder geval uit je berichtje op te maken). Natuurlijk gaat een familielid voor!
   Ben benieuwd, maar ook angstig wat je van het boek vindt. De reacties zijn wisselend, van heel positief tot vrij negatief. Dat blijft het moeilijke van schrijfster zijn...
   Sterkte met alles!

   Verwijderen