maandag 2 december 2013

Pakjesavond

Tja, vaste lezers weten het inmiddels wel (en de rest kan simpelweg in het archief terugkijken), àls ik in deze periode blog krijgen jullie meerdere berichtjes over Sinterklaas. Dat is en blijft nu eenmaal mijn favoriete feest.

Mijn voorbereidingen liepen uit tot zaterdagochtend, waarbij ik nog even een enorme puinhoop van mijn keuken maakte (hoe? zo: toch nog even kruidnoten bakken, per ongeluk broodmix nemen in plaats van bakmeel, iets te geërgerd broodmix terug zetten in kast, waarna hele pak er ondersteboven weer uit viel)

20131202 (5) (Large)

Maar dat was gelukkig snel weer opgeruimd en ruim voordat iedereen kwam stond het lekkers al klaar (misschien een tip: ik “codeer” dit soort dingen altijd; de glazen schalen zijn gluten- en lactosevrij, de witte niet)

20131202 (1) (Large)

We waren net klaar met eten toen dochter-in-Durham enthousiast via alle beschikbare kanalen (sms, whatsapp, skype) meldde dat haar pakketje met Sinterklaascadeautjes nu al aangekomen was en vroeg of ze alvast wat mocht openmaken. Aangezien ze geen plannen voor die avond had (want ze was overdag al op stap geweest) is ze er de rest van de avond gewoon bij gebleven. Via Skype. Lang leve de moderne technologie.

20131202 (6) (Large)

Toen was het wel zo’n chaos dat ik vergeten ben de standaardfoto van de volle zakken te maken. Maar de standaardfoto van de heerlijke troep achteraf heb ik gelukkig wel.

20131202 (4) (Large)

En nee, geen dure cadeaus. Gewoon kleine cadeautjes en overal een gedichtje op.
Ik kreeg een boekje met grapjes over ouder worden, een fles doucheschuim, een zakje pinda’s, een bioscoopbon, bolletjes wol en een vogelhuisje. Vijf gedichten over breien (bij iedere bol breigaren één, dochter wilde dat ik lekker veel pakjes had), een prachtig gedicht over vogeltjes die het koud hadden en van mij een zelf gebreid mutsje kregen, maar toen nog honger hadden (van nichtje van bijna veertien, geïnspireerd door de plaatjes op het vogelhuisje) en de karakteristieke rijmpjes van mijn moeder.

20131202 (2) (Large)

Het was een fijne avond.

9 opmerkingen:

 1. Klinkt super gezellig!
  Wat fijn dat je dochter er zo toch "life" bij was!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat was heel fijn. We hadden er toch wel moeite mee dat ze er niet bij kon zijn; Sinterklaas is echt een speciaal feest voor ons. Gelukkig komt ze wel binnenkort een paar weken thuis, zodat ze er met Kerst gewoon is. ;-)

   Verwijderen
 2. Wat leuk zo via Skype! Dat zou ik ook heerlijk vinden, om thuis toch mee te kunnen kijken. Dat zijn echt dagen en momenten waarop je elkaar extra mist.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat was echt heel leuk! Ik had er van tevoren wel over nagedacht, maar toen leek het me niet haalbaar en misschien juist wel een beetje extra eenzaam voor haar. Maar juist omdat haar pakketje er al zo snel was (in 2 dagen!) kwam het precies goed uit ;-)

   Verwijderen
 3. Leuk dat je dochter mee kon doen , je kan al vast aan de slag met breien zie ik op de foto. heb je nog niets toegestuurd. Ik ben bezig met de laatste kleine pakjes.
  Kan me voorstellen dat Sint vieren een belangrijke traditie in een gezin kan zijn. Ben zelf ook blij dat zoon,schoondochter met kind naar ons komen en zelf een middag vrij hebben genomen. Kijk er ook naar uit. Groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, vijf grote bollen! De dochters weten wat ik het liefst wil hebben. Leuk dat jullie ook Sinterklaas vieren!

   Verwijderen
 4. Wat heb je snoeperige kadootjes gekregen, lieffffff :)
  En super dat het zo leuk was en uiteindelijk alles op klaar was, hahahahaha ;)
  Wij doen nooit (meer) aan sinterklaas zeggen we, maar ik kon het niet laten om voor die megalieve kids van me wat te kopen en ik zag toevallig dat die 2 hetzelfde hadden gedaan saampjes, dus jaaaaaaaaa, wij vieren ook sinterklaas en vanaf volgend jaar gaan we wer aan de surprises, dat hebben we al afgesproken :) LEukleukleuk!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh ja, en geweldig dat je dochter er zo ook bij kon zijn!!!! Super!!!

   Verwijderen
  2. Haha, dat soort verhalen hoor ik wel vaker. Hier zijn we allemaal dol op Sinterklaas. Ik verwacht dus ook niet dat het ooit zover komt dat we het niet gaan vieren. Maar ja.... zeg nooit nooit...

   Verwijderen