maandag 16 december 2013

Ontbijt voor vijf

Ik slaak even een zucht van verlichting. Het drukste deel van de maand is voorbij.

De verhuizing van familie (vrijdag en zaterdag) is afgerond (al ga ik misschien nog één dagje helpen), de verhuizing van kantoor en servers is ook zo goed als klaar. Natuurlijk ging echtgenoot de servers naar hun nieuwe plek in het zuiden van het land brengen op de dag dat ik zo graag mijn eigen autootje richting Zeeland gegaan was. Want ik vind rijden met zijn sportauto best leuk, maar eigenlijk liever niet in dichte mist. Datzelfde geldt voor hem trouwens, maar zijn auto heeft amper bagageruimte, dus dat ging niet. Vandaar de verplichte wissel, ondanks de mist. Maar goed, we hebben het overleefd.

Gisteren vierden we de 21e verjaardag van jongste dochter. Ook dat is gelukt. Ik had donderdag al kippensoep en champignonsoep (een experiment maar zeer geslaagd) gemaakt en andere boodschappen gedaan, de jarige zelf had brownies gebakken en alles was goed. Ik was te moe om echt te beseffen dat mijn kleinste meisje nu ook deze mijlpaal bereikt heeft en misschien was dat ook maar goed. Je houdt het tenslotte niet tegen en zo’n nummertje verandert niets. Het opgroeien gaat gewoon geleidelijk.

Vannacht en vanochtend hadden we een volle bak. Dochter-in-Durham is gisteravond thuisgekomen en dochter-met-eigen-flat bleef voor de gezelligheid ook slapen. Ontbijt voor vijf dus. Heel gezellig!

20131216 (Large)
(inderdaad, wij ontbijten op z’n Engels, met (roer)ei en een plakje spek)

Deze week heb ik nog aardig wat te doen, maar het belangrijkste is schoonmaken. Mijn lijf en mijn huis.
Ik ben een emotie-eter. Er is dus nogal wat “nou ja, ik heb het even nodig” naar binnen gegaan. Maar als ik hoofdpijn- en vage klachtenvrij Kerst wil vieren zal ik toch even wat beter op moeten gaan letten.
En dat huis mag wel weer eens met de Hollandse in plaats van de Franse slag schoongemaakt worden. Te beginnen met de huiskamer, want dan kan de kerstboom er misschien vanavond nog in.

Ik ga maar gauw aan de slag!

2 opmerkingen: