woensdag 4 december 2013

Kleurig

Ik heb iets geks met kleuren.

De kleuren van het breigaren dat ik zaterdag voor Sinterklaas kreeg bijvoorbeeld. Ik vind ze prachtig. En natuurlijk kwamen de ideeën over wat ik er mee ging doen direct in mijn hoofd op. Een muts, een sjaal. Maar 5 keer 100 gram is best veel. Een omslagdoek dan, of een poncho? Zoveel mogelijkheden. Natuurlijk kon ik ook nog fijn voor Knit-a-Square breien, maar ik vond die kleuren zo mooi, dat ik eigenlijk iets voor mezelf wilde (en ongetwijfeld gaan de restjes dan alsnog naar KAS toe).

Maar toen sloeg de realiteit toe. Want zou ik het dragen? Zulke felle kleuren? Het antwoord is waarschijnlijk nee. Zeker niet als het zoiets groots is als een omslagdoek of een poncho. En die dingen draag ik eigenlijk niet eens in gedekte kleuren, want bij mij glijdt en draait altijd alles weg. Trouwens, mutsen en sjaals draag ik ook zelden, want ik ga meestal met de auto (ja, ik weet het… maar we wonen buiten het dorp en trouwens, ik heb mijn rijbewijs pas zeven jaar, dus ik heb vroeger met drie kleine kinderen echt mijn portie fietsen wel gehad). En als ik sjaals of mutsen draag, dan liefst een beetje onopvallend.

20131204 (2) (Large)

Dus ben ik nu een kussentje aan het haken. Want als ik op Pinterest enthousiast wordt van interieurfoto’s, is dat vaak van neutrale kamers met veel felgekleurde gehaakte kussentjes. Zoiets bijvoorbeeld, maar ik kan natuurlijk nu geen betere voorbeelden vinden terwijl ik ze toch echt gezien heb (maar niet gepind, want dat werkt niet zo lekker op mijn smartphone).

Ik vroeg me alleen tijdens het haken al snel weer af… ga ik dit echt in mijn huis neerleggen? Of is het toch iets te kleurig? Ik zei het al. Ik heb iets geks met kleuren. Ik vind het prachtig bij anderen, maar bij mezelf kies ik altijd voor gedekt en veilig. Ook in huis. Dacht ik.

Tot ik opzij keek en mijn favoriete kussentjes van Anna Maria Horner stofjes op de stoel zag liggen. Oh… Nee, dat gaat wel goed komen ;-)

20131204 (1) (Large)

13 opmerkingen:

 1. Ik vind het leuke kleurtjes maar kan me wel goed voorstellen wat je bedoeld :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. :-) het zijn wel echt leuke kleurtjes, iig erg vrolijk, ook voor een muts wel lijkt me :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zag er direct zo'n "slouchy" muts in... Lijkt me geweldig. Maar toch een beetje zonde als ik het niet draag. ';-) Wie weet bedenk ik me nog...

   Verwijderen
 3. Geweldige kleurtjes, ik zag het zaterdag? al, ik hou van kleur.
  Zou er meteen zo'n heerlijke vrolijke poncho van maken en daar zou ik dan in gaan wonen denk ik ;)
  Had ik ooit gezegd dat ik normaal was??? Nee toch????

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik zie het al..... (nog even naar de kleurtjes gekeken) hoofdkleur blauw en dan van die leuke indiaanse of mexicaanse motiefjes erin, leukleukleuk :)

   Verwijderen
  2. Ja, dat zou mooi zijn! Het was ook één van mijn eerste ideeën om zoiets te maken. Maar ja... ik ken mezelf ;-) Ik heb een periode gehad waarin ik retro jurkjes met felgekleurde bloemen droeg, maar op dit moment ben ik een beetje saaier in mijn keuzes. En toch...

   Verwijderen
 4. Toevallig zit ik met het zelfde probleem.
  Als ik attic 24 lees word ik aangestoken door al die kleuren. Zelf ben ik onopvallend en vrij neutraal in kleding en inrichting. Maar eergisteren ben ik met regenboog kleuren gaan haken. Weet nu al dat het niet in mijn interieur past , dus het wordt of een weggever of een sprei voor in het kinderledikantje boven.
  In de zomer een kussenhoes gehaakt ,die staat wel vrolijk op de tuinbank.
  Heb zelf de neiging om het weer uit te halen . . Rare mensen zijn we !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat is ook zo'n website waar ik allerlei ideeën van krijg! Raar eigenlijk dat we dat zo mooi vinden en het toch niet zelf willen hebben. Ik ben nu de kleurtjes aan het combineren met wit om een iets rustigere uitstraling te krijgen. Maar het is het nog steeds niet helemaal ;-)

   Verwijderen
  2. En als je het met zwart combineert?? Lijkt me OOK supermooi :)

   Verwijderen
 5. Ik herken het. Kleurige foto's, kleurige handwerkjes, het trekt me enorm aan. Maar in mijn interieur ben ik er terughoudend in. Niet teveel prikkels in huis.
  Ben bijvoorbeeld dol op de traditionele Amerikaanse interieurs, met veel hout, meubels met bloemen en ruiten, veel tafeltjes met snuisterijen en boekenkasten. Maar in mijn eigen huis heb ik de boekenkasten en cd-kasten van de woonkamer naar de zolder verplaatst omdat ik het te onrustig vond in de woonkamer.
  In mijn kleding ben ik trouwens wel redelijk kleurig.

  Je haaksel is in ieder geval al leuk. Misschien vind ik 'm wel mooier dan je nieuwere versie - maar ja, ik zie 'm alleen op de foto he :-).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Herkenbaar. Ik kan ook heel blij worden van interieurfoto's met veel "styling" en rommeltjes. Maar in ons huis past het niet. Misschien toch omdat Amerikaanse huizen over het algemeen wat ruimer zijn.
   Ik vind deze versie op de foto ook beter overkomen, maar in het echt is dat wit toch prettiger.

   Verwijderen